DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Bel Fıtığı Nedir, Neden Olur, Bel Fıtığı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

21.06.2020
A+
A-

Bel fıtığı, omurgaların arasından bulunun disklerin omiriliği zorlayan bir takım negatif hareketler sonucu kayarak ya da yırtılarak zarar görmesidir. 

BEL FITIĞI NEDİR, NASIL OLUŞUR?
Dengenin yitirilmesi sonucu düşme, ceset ağırlığının taşıyamayacağı hacimde önem kaldırma gibi hareketler sonucunda meydana gelen disk zedelenmesi, öteki bir ifadeyle bel fıtığı, hasar gören diskin zorlanarak omurilikten çıkan sinirler üzerinde bir basınç yaratmasına yol açar. Bunun sonucu olarak da şiddetli ağrılar meydana gelir.

BEL FITIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?
Eğer kalçalardan başlayarak bacaklarınıza oradan da ayaklara değin ilerleyen bir ağrı şikayetiniz varsa bunu da karıncalanma ve ağrılar destekliyorsa bel fıtığı olmanız mümkün. Bu belirtilerin yanı sıra adale güçsüzlüğü, tez yorulma, denge kaybı bulunuyorsa ve en önemli belirtisi olan hareket etmede zorlanma da varsa bel fıtığına yakalanma ihtimaliniz epeyce yüksektir.

BEL FITIĞININ NEDENLERİ NELERDİR? 
Omurgaların aralarında kalan disklerin dışarı kesiminde oluşan halkada meydana gelen zayıflama ‘fıtıklaşma’nın başlamasına yol açar. Söz konusu tehlike zayıflamasının biyoloji ile ilgili nedenleri arasında yaşlılık, kilo alma bulunur. Dış etmenlerden kaynaklı sebeplerin en önemlisi ise vücudun kaldıramayacağı ağırlıkta yük taşımaktır.

BEL FITIĞI TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?
Traksiyon olarak adlandırılan ahali dilinde çekme- germe yöntemi olarak ifade eden bu tedavi şekli ağrının azalmasına yardımcı olabilir. Ama bu yöntemin olumlu bir netice doğurması için bir fizyoterapist veya uzan kadar yapılması güçlü olarak tavsiye edilir. Huysuz takdirde daimi hasar oluşabilir.

Bunun yanı sıra bir öteki bel fıtığı çare yöntemi de korse kullanmaktır. Tedavisi uzun süreli olmasa da olumlu netice doğuran korse yöntemi fıtık başlangıcında doktorlar tarafından önerilir. Keza uzmanlar göre ilaç tedavisi de durum görülebilir. öte taraftan hastalığın gitgide artarak ilerlediği durumlarda bel fıtığı ameliyatı gerekebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.