DOLAR 32,2192
EURO 34,7387
ALTIN 2.396,32
BIST 10.265,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Kontakt Lensler Coronavirüsü Bulaştırır mı?

19.04.2020
A+
A-

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Başak Bostancı, kontakt lens kullanımında Coronavirüsü bulaşma riskine dair yayınlanmış bilimsel yayınlar ışığında önemli bilgiler paylaştı. İşte teferruat…

acilen aşina bir kontakt lens kullanımı sonucunda, Coronavirüsünün enfekte olma riskinde çoğaltma olduğunu bildiren bilimsel bir delil bulunmadığını açıklayan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Başak Bostancı, “Bu noktada; ideal başvuru formu ve bakım prosedürlerine hassasiyet gösterilmesinin yanı sıra, ayrıntılı el yıkama gibi hijyen önlemlerinin ciddiye alınması önem taşır. Bunlar arasında; lenslerinizi belirtilen süreler içinde değişim, her yerde kullanılabilir lensler için dezenfeksiyon uygulaması, gece kontakt lenslerle uyumama ve gözünüzde batma, yanma, kızarıklık gibi bir semptom varsa kontakt lens kullanımına ara verme gibi öneriler sayılabilir,” dedi.

BU ŞİKAYETLER VARSA LENS KULLANIMINA ARA VERİLMELİ!

Kontakt lens kullanan kişilerin, kullanmayan kişilere göre ellerini daha sık gözlerine temas ettirdiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Başak Bostancı, “Göz, yüz ve ağız teması ile virüsün bulaş yapabildiği bilindiğinden, göz ve yüze dokunma sayısını sınırlama getirmek için kontakt lens takmak yerine gözlüklere geçmeyi öneren bir takım uzmanlar mevcuttur. Bu noktada eğer; kontakt lens kullandığımızda gözümüzde rahatsızlık duygusal oluyor ve elimizi çoğunlukla gözümüze temas ettiriyorsak, bu dönemde kontakt lens kullanımına ara vererek, salgın dönemi bittiğinde kontakt lens muayenesi için göz doktorumuza başvurmayı ihmal etmemeliyiz. Bunlara ek olarak; ateş, öksürük ya da grip sözde şikayetlerin olduğu durumlarda da kontakt lens kullanımına ara verilmesi önermekteyiz,” biçiminde konuştu.

EL HİJYENİNE VE LENS TEMİZLİĞİNE DİKKAT EDİLMELİ

Kontakt lens kullanan kişiler için bir kaç temel kuralı hatırlatmakta fayda görüyoruz diyen Bostancı, şu açıklamalarda bulundu:

“Kontakt lensi takma ve tümdengelim öncesinde, eller sabun ve su ile titiz ve kapsamlı bir şekilde yıkanmalı ve ardından da kağıt havlu ile elleri en ince ayrıntısına kadar kurutmak çok önemlidir.

Jurnal tek kullanımlık lensler; akşam çıkarıldığı zaman atılmalı, hiç bir surette her yerde kullanılmaya çalışılmamalıdır. Aylık ve iki haftalık lensler imalatçı önerileri ve göz sağlığı uzmanı talimatlarına göre uyumlu olarak, lens solüsyonları ile dezenfekte edilmelidir. Akşamları lens ile uyumaktan kaçınılmalı ve kontakt lensler önerilen tatbik süreleri tamamlandığında atılıp, yeni lens kullanımına geçilmelidir. Kontakt lenslerinizi dürüst şekilde arındırmak ve göstermek, gözlerinizin dinç kalmasını ve enfeksiyonlardan uzakta kalmanızı sağlayacaktır.

Mutlaka bir göz hekimi kadar hastaya denenerek, reçete edilmiş olan kontakt lens kullanılmalıdır. Kontakt lens kullanımı sırasında gözlerde sancı, kızarıklık ve flu görme gibi sorunlar yaşanırsa mutlaka bir göz hastalıkları uzmanına danışılmalıdır.”

İLİşKİLİ HABERLER Doğal Göz Serumuyla Makyajı Çıkarmak Çok Kolay Olacak

Doğal Göz Serumuyla Makyajı Dışında Tutmak Çok Kolay Olacak

Kontakt Lens Bakımı Nasıl Olmalı?

Kontakt Lens Bakımı Nasıl Olmalı?

'Lens Yerine Gözlük Kullanın'

‘Lens Yerine Gözlük Kullanın’

Coronavirüse 'Kontakt Lens' Uyarısı

Coronavirüse ‘Kontakt Lens’ Uyarısı

İLİşKİLİ GALERİLER Lens Kullanan Ünlüler

Lens Kullanan Ünlüler

Lensle Denize Girilir mi?

Lensle Denize Girilir mi?

Bu Çay Göz Sağlığınızı Koruyor!

Bu Akarsu Göz Sağlığınızı Koruyor!

Göz Altı Torbalarına Bitkisel Çözüm

Göz Altı Torbalarına Nebati Çözüm

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.