DOLAR 32,5334
EURO 34,9533
ALTIN 2.431,20
BIST 9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Bel Ağrısına Ne İyi Gelir?

18.04.2021
A+
A-

Birçok insan, gün içerisindeki duruş pozisyonlarından kaynaklı sık sık bel ağrısı yaşar. Belde yaşanılan ağrılar günlük konforumuzu oldukça etkiler. Peki el ağrısına ne iyi gelir? İşte cevabı…

Sık sık yaşadığımız bel ağrısı, kemikli lomber omurgayı, omurlar arası diskleri omurganın etrafındaki bağları ve diskleri, omurilik ve sinirleri, bel kaslarını, pelvisin iç organlarını ve karın ve bel bölgesini kaplayan deriden kaynaklanır. Sizde bel ağrılarından şikâyetçiyseniz bu yöntemlerle ağrılarınızdan kurutulabilirsiniz.

BEL AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Bel ağrısının tedavisi genellikle ağrının akut veya kronik olmasından kaynaklanıyor olabilir. Genel olarak, cerrahi yalnızca sinir hasarının kötüleştiğine dair kanıt varsa ve tanı testleri düzeltici cerrahi prosedürlerin geliştirildiği yapısal değişiklikleri gösterdiğinde tavsiye edilir.

Geleneksel olarak kullanılan tedaviler ve bel ağrısına iyi gelenler şunlardır:

Ameliyat

Diğer tedaviler başarısız olduğunda, cerrahi, ciddi kas-iskelet sistemi yaralanmaları veya sinir sıkışmasının neden olduğu ağrıyı hafifletmek için bir seçenek olarak ameliyat düşünülebilir. Hastanın tamamen iyileşmesi ameliyatı izleyen aylar alabilir ve kalıcı esneklik kaybı yaşayabilir.

Sıcak veya soğuk kompresin bel yaralanmasını hızla çözdüğü hiçbir zaman kanıtlanmamıştır; ancak akut, subakut veya kronik ağrısı olan kişilerde ağrıyı hafifletmeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilirle ve bazı kişiler arasında daha fazla hareketliliğe izin verirler.

Aktivite

Yatak istirahati sınırlı olmalıdır. Kişiler, ağrıyı şiddetlendiren hareketlerden kaçınmaya dikkat ederken, mümkün olan en kısa sürede germe egzersizleri yapmalı ve normal günlük aktivitelerine devam etmelidir. Güçlü kanıtlar, bel ağrısı başlangıcını takiben yatak istirahati olmadan faaliyetlerine devam edenlerin, bir hafta boyunca yatakta dinlenenlere göre daha iyi sırt esnekliğine sahip olduklarını görülmektedir. Diğer çalışmalar, yatak istirahatinin tek başına sırt ağrısını daha da kötüleştirebileceğini ve depresyon, kas tonusunun azalması ve bacaklarda kan pıhtıları gibi ikincil komplikasyonlara yol açabileceğini belirtiyor.

Güçlendiren Egzersizler

Genel günlük hareketlerinizin ötesinde güçlendirme egzersizleri, akut bel ağrısı için pek tavsiye edilmez, ancak kronik veya subakut bel ağrısından iyileşmeyi hızlandırmanın etkili bir yolu olarak bilinir. Kas gücünü korumak ve geliştirmek, iskelet düzensizlikleri olan kişiler için oldukça önemlidir. Sağlık hizmeti sağlayıcıları, koordinasyonu iyileştirmeye ve uygun duruş ve kas dengesini geliştirmeye yardımcı olacak faydalı egzersizlerin bir listesini hazırlayabilir. Kanıtlar, kronik bel ağrısını hafifletmek için yoganın kısa ve uzun vadeli yararlarını desteklemektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.