DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Bedia Akartürk memleketine yerleşti

18.07.2020
A+
A-

Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’nin tüm illerinde sayısız konser veren sanatçı Bedia Akartürk, hayatı ve projeleri hakkında çok özel açıklamalarda bulundu. Yeni Asır Gazetesi’nden Seval Konuralp’i Ödemiş’te ağırlayan Akartürk, “Pandemi sürecinde 3 ay boyunca Bursa’daki yuvamdan hiç çıkmadım. Ne zaman müsaade alındı, hemen Ödemiş’teki köyüm Birgi’ye geldim. Sağlık Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Çok ilgilendiler, çok alaka gösterdiler” dedi.

‘ÖDEMİŞ’TEN GÜZELİNİ GÖRMEDİM’

Çocukluğunun Birgi’de geçtiğini belirten ünlü isim, “Birgi hem çok sevdiğim dünyayı gör Konya’yı” derler. Ben ise, “Gez dünyayı gör Birgi’yi” dedim. Dünyanın her yerini gezdim ama Birgi’den, Ödemiş’ten güzelini göremedim” diye belirtti.

KİTABINDA SANAT HAYATINI YAZDI

‘Turnanın Türküsü’ adlı kitabı hakkında da konuşan Akartürk, “Turnalarla ilgili olan bütün türküleri söyledim. İsmi buradan geliyor. Kitabın içeriği tamamen sanat hayatımla ilgili. Özel hayatımı bir koysak herhalde kitaplar üst üste yığılırdı. Ama benim hayatımı halkım zaten biliyor” dedi. Sanat serüvenini ve anneannesinin hatıralarını anlattığı kitabının imza günlerine pandeminin engel olduğunu söyleyen Akartürk, yakında şehir şehir dolaşıp imzalı kitap dağıtacağının müjdesini de verdi.

‘BELGESEL HAZIRLIYORUM’

Ödemiş’in ürünlerini türkülerle bir belgeselde tanıtacağını söyleyen sanatçı, “O kadar güzel ürünler var ki, Türkiye’de bilen var, bilmeyen var. Ben bunları tanıtmak için her ürünün mevsiminde bir belgesel yapmak istiyorum. Mesela kirazı, patatesi, cevizi, kestaneyi… Bunlar hep yöremizde üretilen ürünler. Bunları tanıtmak için güzel bir belgesel hazırlıyorum. Allah nasip ederse ürünlerimizin ne kadar güzel olduğunu türkülerle anlatacağım” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.