DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Bebeklerde Yürüteç Kullanmanın Zararları Neler?

04.08.2021
A+
A-

Anne ve babaların yaptığı bazı hatalar geri dönüşü olmayan zararlara neden oluyor. Örneğin çocuklarının erken yürümesi için kullanılan yürüteç, çocukların sağlığı için faydadan daha çok zarar olarak geri dönüyor. Bebeklerde yürüteç zararlı mı?

Bebeklerin yürüme süreci hem eğlenceli hem de renkli bir dönemdir. Bebeklerinin o ilk adımı her an atacağını bekleyen anne babalar, bu süreci kısaltmak için çeşitli yollara başvurur. Yürüteç kullanmak da bu yöntemlerden biridir. Ancak yürütecin çocuklara faydadan çok zararı dokunmaktadır. Bebeklerde yürüteç zararlı mı? Yürütecin zararları neler? Bebeklerde yürüteç kullanılmalı mı?

BEBEK YÜRÜTECİ ZARARLI MI?

Bebek yürüteci zararlı mı? Kanada’da bebek yürüteçlerinin kullanımı yasaklandı. Sadece ABD’de senede 8 binin üzerinde bebek yürüteç sebebi ile yaralanıyor.

Yürütecin bebek sağlığı için olumsuz etkileri şu şekilde sıralanabilir: Bebeğin vücudu yerçekimine karşı dik durmaya henüz hazırlıklı olmadığından ve yığılarak duracağı için kifoz ya da skolyoz gibi omurga eğriliklerine yol açabilir. Henüz ayak yapısı hazır olmadan yere bastırılan bebekte, ayak deformiteleri meydana gelebilir.

Yürüteç, bebeklerin kaslarını şekilsiz bir biçimde güçlendiriyor, ayaklar ve bacaklarda deformasyona sebebiyet veriyor. Üzerindeki ağır yük dolayısıyla omurga eğriliğine yol açıyor.

Bağımsız motor becerileri geliştirmede gecikmeye sebep oluyor. Herhangi bir motivasyon olmadığında bebekler yürümeyi geciktirir. Yürüteç kullanıldığında denge duygusu ve kendini koruma içgüdüsü oluşmaz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.