DOLAR 32,4147
EURO 34,7678
ALTIN 2.419,29
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Bebeklerde Yumurta Alerjisi

15.06.2020
A+
A-

Bebeklerin ayrıca dinç keza de doğru bir biçimde beslenmesi son derece önemli. Özellikle 0 ile 2 yaş arasının bu noktada kritik olduğunun altını çizmek lazım. zaman zaman bazı besinlerin sorun çıkarması laf konusu olabilir. Bebeklerde yumurta alerjisi durumu bunun en göze çarpan örneklerinin içinde bulunuyor. Nedenlerini iyi çakmak lazım. Haberimizde bunun bütün ayrıntılarına yer veriliyor.

Bebeklerde Yumurta Alerjisi Nedir?

Bir bebeğin kendisine yedirilen yumurtadan dolayı vücudunun farklı yerlerinde kırmızılık ya da kabarcıkların ortaya çıkması yumurta alerjisi olarak tanımlanır. Bunun birden çok nedeni vardır. Özellikle çoğu bebekte bu koşul doğuştan kaynaklı olmasıyla uyarı çeker. Merak edilen husus ise  yumurtanın içinde bulunan vitaminlerin bebeklere nasıl verileceğidir. Çünkü bu ürün keza içindeki zengin protein ayrıca de bebekleri tok tutmasıyla bilinir. Bu alerji genel olarak yumurtanın tüketilmesinin hemencecik ardındaki hemen olan olarak ortaya çıkar.

Bebeklerde Yumurta Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde yumurta alerjisi belirtileri şöyledir;

En çok görülen bulgu kızarıklıktır. Genel Olarak derinin koskocoman bir kısmında yaygın olarak derhal dikkat çeker. Bunun yanı sıra bebeklerin saygın bir kısmında solunum sorunları görülür. Yani hırıltılı bir nefes alma ve verme vardır. zaman zaman ise bebeklerde kusma görülür. Göz lezyonları da ortaya çıkabilir. Bütün bunlara ilave olarak egzamayı da unutmamak lazım. Bebeklerde yumurta alerjisinin belirtileri içinde ishal de vardır. Ancak bunun çok sık yaşanmadığını derhal söyleyelim. Çoğunlukla bünyeye tarafından değişen bir koşul vardır.

Bebeklerde Yumurta Alerjisi Nasıl Çare Edilir?

Bebeklerde yumurta alerjisi tedavisi en fazla merak edilen hususların içinde dikkat çekiyor. Bunun çok küçük bir kısmı nadiren daimi olur. Çoğunlukla kesin bir dönemden daha sonra biter. Çünkü yaşa emrindeki olarak beslenme düzeni oturmaya başlar. Büyümeyle beraber bu sorun da tarihe karışır.

Bebeklerde yumurta alerjisi durumu laf konusu olduğu süre ailelerin buna her daim dikkat etmesi en esas kurallardır. Yumurtanın tüketimi hususunda bilhassa beyaz tarafından yandan bir seçim yapılması şarttır. Çoğunlukla bebeğin bir yaşına girmesinden daha sonra ilk olarak akının verilmesi gerekiyor. Bunu yavaşça yapın. 3 gün baştan başa deneyin. Eğer bu zaman zarfında bir sorun laf konusu değilse miktarını arttırma konusunda bir problem yoktur. Ancak bunu yaparken çok seri hareket etmemeye özen gösterin. Bunun bütün tersi  bir şart söz konusu ise artık yumurtanın bebeğin hayatından çıkarılması en akılcı karar olarak uyarı çeker.

Bebeklerde yumurta alerjisi konusunda dikkat edilecek olan bir diğer şey ise yumurta ürünlerinden de uzakta durulması gerektiğidir. Eğer ürünlerin etiketlerinde şunlar yer alıyorsa onların kullanımından kaçının; Vitellin, Lizozim, Lesitin, Globulin, Albümin, Livetin, Ova ile başlayan her türlü sözcük. Bu Vesile Ile bebeğinizi korumuş olursunuz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.