DOLAR 32,4920
EURO 34,7217
ALTIN 2.400,78
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Bebeklerde Wbc Düşüklüğü

15.06.2020
A+
A-

Wbc düşüklüğü her daim ortaya çıkabilen sorunların başında gelmekte. Bunun yalnızca yetişkin insanlara özgü olduğunu düşünüyorsanız büyük bir yanlışlık içindesiniz. Çünkü bebeklerde wbc düşüklüğü de söz konusu olabilmekte. Böyle bir durumun ortaya çıkması halinde panik olmamak gerekiyor. Nedenlerini ve tedavisini anlamak şarttır.

Wbc Nedir?

Wbc, bağışıklık sisteminin esas inşa taşlarından birisi olan ve onun her daim daha zinde olmasını karşılayan son derece kayda değer bir hücresel olarak uyarı çekiyor. Bunun bir öteki ismi ise beyaz kan hücreleridir. ara sıra bambaşka nedenlerden dolayı düşer. Nedenleri değiştirme gösterir. Hemen gerekçesini ortaya ayarlamak ve daha sonra tedaviye açılmak gerekir.

Bebeklerde Wbc Düşüklüğü Neden Görülür?

Bebeklerde Wbc düşüklüğü genel olarak vücutta bir enfeksiyon laf konusu olduğu vakit düşer. Ayrıca ciddi ayrıca de kolay bir hastalık bunun nedeni olabilir. Özellikle grip ve nezle bunun akla gelen birincil nedenleri olarak dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra kullanılmış olan ilaçların bir kısmının da bu alıcı bir duruma neden olduğunu derhal ifade edelim. Özellikle bakteri kaynaklı olan enfeksiyonlarda da düşmesi laf konusudur. Bebeklerde Wbc düşmesi nedenleri içinde bulunan bir öteki husus ise kemik iliği kanseridir. Lösemi durumlarında da düştüğünü derhal söyleyelim. Gıda bozuklukları, nedenlerin içinde yer alır. İşte bunlardan kaynaklı bir koşul söz konusudur.

Görüldüğü üzere çok faklı nedenlerden dolayı düşüş ortaya çıkabilir. Bu yüzden başlangıçta akla hemen kanserin gelmesi çok doğru bir teşebbüs olmayacaktır.

Bebeklerde Wbc Oranları Kaç Almak Zorundadır?

Her ne dek referans aralığı hastaneleri kullanmış olduğu tanı ve deneme kitlerine kadar çeşitlilik gösterse de, yaşa kadar Wbc oranlarının şu şekilde olması gerekir;

1 aylık bebeklerde bunun en az 9.4 azami ise 34 olması lüzumlu. Böyle hallerde hiçbir şekilde sorun yok demektir. 2 ve 12 ay arasındaki bebeklerde ise bu aralık farklılaşır. Onlar için referans değerleri 5.0’dan başlar ve 19.5 mcl’ye kadar devam eder. Bunun yanı sıra 1-3 yaş aralığındaki bir bebeğin Wbc değerinin en düşük 6 olması son derece önemlidir. En üstteki sınır olarak kabul edilmiş layık ise 17.5 şeklindedir. 4 ve 5 yaş aralığı için 5.5 ile 15.5 ml arasında olması yeterlidir.

Görüldüğü üzere bebeklerde bu değerler, yaşa tarafından çeşitlilik gösterir. Sizi aile olarak bu konuda tam bir data sahibi olmanız gerek yoktur. Çünkü doktor gerekli olan bütün testleri istedikten sonra başarılı bir biçimde değerlendirmeyi yapar. Bunun ardından icabında öbür testlerin istenmesi gibi bir durum laf konusu olur. daha sonra neden kaynaklı olarak Wbc değerinin düşmüş olduğuna hükmedilir. Bu şart referans alınarak tedaviye en kısa vakit dilimi içinde başlanır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.