DOLAR 32,3616
EURO 34,7526
ALTIN 2.407,54
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Kronik Yorgunluk Nasıl Geçer?

18.08.2020
A+
A-

Kronik yorgunluğun altında birçok neden yatıyor olabilir. Bunlar; hormonların etkisi ile oluşan nedenler, enfeksiyona neden olan bazı virüslerin etkisi, bağışıklık sisteminde oluşan aksilikler, nöropatik etkiler, beslenme bozukluklarının etkisi, uyku bozuklukları, depresyon hali, uzun süren yorgunluk sonucunda dinlenememe, stres ve buna bağlı sorunlar gibi ortaya çıkar. Bu durum karşısında kişi kendini sürekli olarak yatmaya zorlar ancak bu durum kişinin kendini daha fazla yorgun hissetmesine neden olur.

KİŞİNİN KENDİNİ YORGUN OLDUĞUNA İNANDIRMASI KRONİK YORGUNLUĞA NEDEN OLUR

Beslenme düzeninin içerisinde yer alan şekerli ve unlu gıdalar bu durumun daha fazla ortaya çıkmasına yol açar. Aynı zamanda; kişinin kendini sürekli böyle olduğuna inandırması ve bu durumun üzerine gitmemesi de daha fazla tetiklenmesine neden olur. Sürekli ruh halini aşağı çekerek daha çok sıkıntıya girmesine neden olmaktadır.

Kronik yorgunluktan kurtulmak için; beslenme düzenini değiştirmek, şişkinliğe neden olacak ve sindirim sistemini zorlayacak gıdalardan uzak durmak gerekir. Kendini sürekli olarak sıkıntı içinde tutmak ve sosyal hayattan kopmak yerine hayatın içerisine dalarak üstüne gitmek bir zaman sonra bu durumun ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Yeni hobi edinmek, sevilen şeyleri yapmak, bir aktivite sağlamak, egzersiz yapmak ve moral verecek neşeli ortamlara girmek gerekir. Kişiyi sıkan ve boğan her şeyden uzak durulmalı. İş hayatında var olan sorumlulukları yerine getirmeden fazla sorumluluk almamak ve belli stratejiler belirleyerek bunları uygulamakta fayda sağlar. Kasların gevşemesi için egzersiz yapmak ve vücudun zindeliğini artırmak şarttır. Mümkünse dinlenmek ve moral bulmak için bir tatile çıkılabilir. Bu sayede içsel sıkıntılarında atılması ve yorgunluğun giderilmesi sağlanır.

İLİşKİLİ HABERLER Tıkalı Burun Yorgunluk Sebebi! Burun Neden Tıkanır?

Tıkalı Burun Yorgunluk Sebebi! Burun Neden Tıkanır?

Yorgunluk Giderici Mucizevi 2 Bitki Çayı Tarifi

Yorgunluk Giderici Mucizevi 2 Bitki Çayı Tarifi

Kronik Yorgunluk Sağlıksız Karaciğerin İlk Belirtileri Arasında

Kronik Yorgunluk Sağlıksız Karaciğerin İlk Belirtileri Arasında

Yorgunluk ve Unutkanlığa Neden Oluyor!

Yorgunluk ve Unutkanlığa Neden Oluyor!

İLİşKİLİ GALERİLER Kış Yorgunluğu Nasıl Geçirilir?

Kış Yorgunluğu Nasıl Geçirilir?

Yorgunluğun Giderilmesini Sağlayan Yöntemler

Yorgunluğun Giderilmesini Sağlayan Yöntemler

Geçmeyen Yorgunluk Hastalık Habercisi Olabilir

Geçmeyen Yorgunluk Hastalık Habercisi Olabilir

Coronavirüsü Sürecinde Bahar Yorgunluğuna İyi Gelecek Yöntemler

Coronavirüsü Sürecinde Bahar Yorgunluğuna İyi Gelecek Yöntemler

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.