DOLAR 32,2892
EURO 34,6521
ALTIN 2.410,20
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Bebeklerde Tsh Yüksekliği

13.06.2020
A+
A-

Yeni doğmuş olan bebeklerin bir kısmı ne eyvah ki ayrı sağlık sorunlarıyla dünyaya merhaba diyorlar. Bilhassa hipotiroidi olarak tanıdık hastalık bunun en aşina örneği. Bebeklerde Tsh yüksekliği ile kendisini belirten bu durumun tedavisi mümkün. Kesinlikle bunun için başlangıçta çabuk bir biçimde tarama testlerinin yapılması ve teşhisin koyulması koşul.

Bebeklerde Tsh Yüksekliği Nedir?

Bebeklerde Tsh yüksekliği doğuştan olan gelen ve özellikle tiroid hormonunun yetkisiz olması olarak tanımlanan bir rahatsızlıktır. Bunun görülme sıklığına baktığımız vakit 3000 ya da 4000 doğumda 1 şeklindedir. Yani fazla yaygın değildir. Fakat bunu her daim ciddiye alınması ve tedavisine başlanması gerekir.

Bebeklerde Tsh Yüksekliği Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Tsh yüksekliği genelde şu belirtilerle uyarı çeker;

Genelde ilk aylarda ortaya meydana çıkan ve kendisini hemen belli eden belirtilerin içinde bilhassa karın şişliği uyarı çeker. Çünkü organlarda işlev sorunu söz konusudur. Bunun yanı sıra göbek bölgesinde fıtık görülür. bununla birlikte yaşanan sarılığın uzaması bir diğer semptom olarak karşımıza çıkıyor. Bebeklerde Tsh yüksekliği semptomları içinde kabızlık görülür. Bunların tümüne deri altındaki birikmelerden nedeniyle ortaya çıkan şişlikler de mevcuttur. Ses tellerinde ödeme oluşur. Bebeklerin sesi kalınlaşır.

Tüm bu belirtiler son derece ciddidir. Fakat bunların görülme oranı düşüktür. Bebeklerin yalnızca yüzde 10’luk kısmında bu duruma rastlanır. Yüzde 90’lık olan bölümünde ise böyle bir şey laf konusu olmadığından teşhis edilmesi genellikle çok zordur. Bundan dolayı apaçık belirtilerin bulunması her daim ayrıca hasta keza aile ayrıca de doktorlar için iyidir. Bu şekilde teşhis belirlemek daha basit olur.

Bebeklerde Tsh Yüksekliği Çare Edilmezse Neler Olur?

Bebeklerde Tsh yüksekliğinin riskleri son derece ciddi olmasıyla dikkat çeker. Bu rahatsızlığın kesinlikle en kısa vakit içinde tedavi edilmesi şarttır. Huysuz halde şu müşteri şeyler ihtimaller dahilindedir;

İlerleyen yaşlarda zihinsel gelişmede gerilik ortaya çıkar. Boyun kısa kalması tekrar bu rahatsızlığın geç dönemdeki sonuçları içinde dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra artış geriliği de görülür. bununla birlikte karoser ısısı fazla sık aralıklarla düşer. Buna ek olarak aylaklık, çok uyuma ve şişkinlik de laf konusu olur.

Fakat bu konuda fazla korkmaya gerek yoktur. Çünkü hastalığın kanıtlanmış olan son derece başarılı tedavileri vardır.

Bebeklerde Tsh Yüksekliği Tedavisi Nasıl?

Bebeklerde Tsh yüksekliği söz konusu olduğu vakit bunun için özel bir tedavi yöntemi her defalarca vardır. Genellikle hastanın durumuna kadar doktorların çıkarmış olduğu bir yol haritası dikkat çeker. Hormon tedavisi mevcuttur. Bilhassa buna özgü olan ilaçlar doğruca şart denetleme altına alınır. Bu hastalık bir takım kişilerde ömür boyu devam eder. Bu yüzden hap kullanımı da aynı şekildedir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.