DOLAR 32,2506
EURO 35,0754
ALTIN 2.467,31
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Bebeklerde Tik Belirtileri

13.06.2020
A+
A-

Tik, lüzum bebeklerde gerekse çocuklarda görülen ve istemsiz bir biçimde ortaya çıkan ayrı hareketlerdir. Bu şart aileler için de rahatsız edici görülür. Bundan dolayı bir lahza önce çare yolları aranır. Mevcut süreç içinde fazla sabretmek gerekir. Genel Olarak uzun sayılabilecek bir işlem uyarı çeker. Buna dair merak ettiğiniz her şeyin yanıtı haberimizde. Bebeklerde tik konusuna göz atın.

Tik Ne Aramak?

Tik, iyice istem dışı olan ve genelde çok ani bir biçimde ortaya çıkan, ayrı birçok özellikleriyle uyarı çeken kasılmalardır. En çok bebeklik sonrası dönem içinde görülse de, bebeklikte de ortaya çıkması laf konusudur. Öbür nedenler bunun altında yatar. Görülmüş olduğu yerler ise vücudun öbür bölgeleridir. Bunların başında kaş, göz, ağız ve hatta burun kazanç. Her ne kadar tedavisi söz konusu olsa da bunun süresi azıcık uzundur. Bebeklerde tik belirtileri ortaya çıktığı vakit hemen buna karşı önlem elde etmek şarttır.

Bebeklerde Tik Niçin Olur?

Bebeklerde tik nedenleri şöyledir;

Özellikle endişe ve gerginlik en aşina nedenler içinde öne çıkar. zaman zaman kardeş kıskançlığı da bu tip bir durumun tanıdık sebepleri içindedir. Genelde bebeklik dönemini geçmiş olanlarda görülür. Yeni doğan bebeği kıskanan çocuk, uyarı sürüklemek namına farklı tiklere başvurur. Ailede mevcut olan dağıtılmış sorunlar, bu durumun nedenleri içinde dikkat çeker. Bebeklerde tik oluşmasının sebepleri içinde ayrıca sevgi ayrıca de ilgi yetersizliği vardır. Fazla baskıcı bir tavır da tiki tetikler. Son olarak sosyal ve kalıtımsal faktörleri de bunlara ekleyebiliriz.

Böyle hallerde durumu son derece profesyonel bir biçimde çözmek gerekiyor. Öfkelenmek, haykırmak, sinirlenmek gibi tavırlar içine girmenin hiçbir şeyi ortadan kaldırmadığını tasvir etmek lazım.

Tike Eşlik Eden Öteki Gerekçeler Nelerdir?

Bebeklerde tik belirtileri: Ani yapılan ve sürekliliği olan her türlü harekettir. Tek bir gözün kapanıp açılması, kaşın yukarıya kaldırılması bilinen örneklerin içinde yer alır. Tik ile beraber ortaya meydana çıkan daha öbür ve aynı zamanda can sıkıcı olan durumlar da var. Özellikle ilerleyen aşamalarda görülecek olan öğrenme güçlüğünün nedeni tek başına tik olmasa bile, tiki olan ve çare edilmemiş çocukların koskocoman bir kısmında bu sorun görülür.  

Bebeklerde tik bununla beraber uyarı eksikliğini de tetikleyen bir durumdur. Kuşkusuz bu hemencecik ortaya çıkan bir durum değildir. Oysa yaş ilerlediği süre böyle bir husus her daim yaşanabilir. Bunlara eşlik edebilecek olan diğer rahatsızlıkların içinde hiperaktivite ve obsesif kompulsif de laf konusu.

Bebeklerde Tik Tedavisi Nasıl Olur?

Bebeklerde tik tedavisi bazı çalışması olarak uyarı çeker. Yani bu işlem içinde aile ve doktor elde etmek zorundadır. Her şeyden önce bunun nedeninin belirlenmesi şarttır. Bunun yanı sıra bebeğe çok yakın alaka kullanmak de önemlidir. Ancak bu şekilde tedavi başarılı olur.

İLİşKİLİ HABERLER Bebeklerde Otizm Belirtileri

Bebeklerde Otizm Belirtileri

Bebeklerde Pamukçuk Nedir?

Bebeklerde Pamukçuk Nedir?

Bebeklerde Reflü Belirtileri

Bebeklerde Reflü Belirtileri

Bebeklerde Rezene Çayı

Bebeklerde Rezene Çayı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.