DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Bebeklerde Pudra Kullanımı

13.06.2020
A+
A-

Pudra her ne kadar birçok farklı durumlar için laf konusu olsa da genel olarak bebeklerin temizliğinde seçim edilir. Bilhassa yaz ayları geldiği vakit pişik gibi son derece sıkıcı olan bu duruma aleyhinde pudra her daim öne çıkar. Bebeklerde pudra kullanımı konusunda merak edilen birçok şey var. Bunun faydaları ya da zararları gibi değişik hususlarda veri olmak için anında yazımıza bir göz atın.

Bebeklerde Pudra Kullanımı Tehlikeli mi?

Son yıllarda yapılmış olan çoğu öbür araştırmaya tarafından bebeklerde pudra kullanımı öbür hastalıkların ortaya çıkmasına niçin olduğu için öğüt edilmiyor. Ayrıca ülkemizde keza de dünyanın geri kalanında bilhassa sıcak aylar geldiği süre pudra tüketimi son derece yoğun bir ülkü geliyor. Birçok anne, bebeğinin pişik olmaması için pudrayı tercih ediyor. Lakin bebeklerde pudra kullanımı sonucu ortaya çıkan riskler genellikle öyle bilinmiyor.

Bebeklerde Pudra Kullanımı Ne Nesil Riskler Doğurur?

Bebeklerde pudra tercihi sebebiyle ortaya çıkabilecek olan rahatsızlıkların içinde yumurtalık kanserinin olabileceği ifade ediliyor. Çünkü bu mahsul çoğunlukla ilk olarak kumaş kısmına dökülüyor. Bu yüzden adı geçen sorunun ortaya çıkması ihtimaller dahilinde. Bebeklerde pudra riski ile alakalı bir öteki husus ise nefes alma ve verme konusunda ortaya çıkacak rahatsızlıktır. Pudra anneler kadar fazla bolca kullanılır. Ne dek itinalı olunursa olunsun bunun bir kısmı havaya karışır. daha sonra bunlar çok seri bir biçimde bebeğin ağız ya da burun kısmında içeri girer. Akciğerlerin olduğu yere ulaşır ve büyük sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına sebebiyet verir.

Bebeklerde pudranın kullanımı işte bundan nedeniyle çok dikkat edici riskleri barındırır. Bundan nedeniyle çoğu uzman bu ürünün seçim edilmesini hiçbir şekilde önermiyor. Hal böyleyken bebeklerin altlarının değişimi esnasında ne yapılması ve  kullanılması gerektiği çok merak ediliyor. Her ne değin bunun için birdenbire artı alternatif olsa da özellikle ılık suyun kullanımının son derece rasyonel olduğunu söylüyorlar.

Bebeklerde Pudra Yerine Ne Kullanılmalı?

Bebeklerde pudra yerine kullanabilecek ürünler konusunda şu opsiyonlar söz konusu;

Doğal ürünlerden yanlamasına bir seçimde bulunmak son derece akla yatkın olacak. Buna tarafından yağ ve esansiyel olarak aşina yağın karıştırılması gerekiyor. Bu iki ürün de iyice doğal. Bundan nedeniyle içinde kimyasal olarak tanımlanabilecek hiçbir şey değil. Bu da bebek için hiçbir zararın olmadığının en açık kanıtı. Bunu aranje etmek ise çok kolay. İlk olarak yarım bardağı dolusu darı nişastasını hazır edin. Son derece özenli bir biçimde bunu kavanozun içine koyun. Anında arkasından ise üzerine papatya yağını ekleyin. Miktarının 5 veya 6 damla olması yeterlidir. Çok hoş bir biçimde bunların tümünü iyice karıştırın. Artık bunu pudra yerine tercih edebilirsiniz.

Bu karışımın hiçbir olumsuz etkisi yoktur.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.