DOLAR 32,2135
EURO 34,7934
ALTIN 2.451,61
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

Bebeklerde Pamukçuk Nedir?

13.06.2020
A+
A-

Bebeklerde pamukçuk nedir? Bebeklerin karşılaştığı birçok öbür afiyet sorunu söz konusu. Bunların büyük bir kısmının genelde çok önemli olmadığını biliyoruz. Ama kayda değer olan şey tedavisidir. Pamukçuk da bunların içinde işaret bir rahatsızlık. Bebeklerin çok büyük bir kısmında görülür. Tedavisinin nasıl olduğunu merak edenler için bu haberimiz son derece pozitif ayrıntıya sahip.

Bebeklerde Pamukçuk Ne Çağrıda Bulunmak?

Bebeklerde pamukçuk; ağız içinde ortaya meydana çıkan ve genellikle beslenmeyi olumsuz bir biçimde etkileyen bir enfeksiyon olarak dikkat çeker. Erişkin insanlarda da ortaya çıkması laf konusu olsa da bebekleri fazla daha sık bir biçimde etkiler. Bunun yanı sıra ilgili enfeksiyondan anneler de büyük bir zarar görür. Bundan nedeniyle hiçbir şekilde zaman geçirmeden en kısa vakit dilimi içinde tedavisi şarttır.

Bebeklerde Pamukçuk Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde pamukçuk belirtileri içinde en çok dikkat çeken şey huzursuzluktur. Bu şart bebekte ortaya çıkar. Dil üstünde beyaz renkli olan birtakım lezyonlar görülür. Bunun yanı sıra bilhassa meme emme konusunda koskocoman bir gönülsüzlük de vardır. Bütün bunlara ilave olarak bu rahatsızlığın bir öteki belirtisi ise biberonun tekrar be bebek kadar reddedilmesidir. Çünkü bebek acı çektiği için bu alıcı tavırlar içerisine girer. Bu yüzden acil bir biçimde tedavisinin başlaması şarttır.

Bebeklerde Pamukçuk Neden Olur?

Bebeklerde pamukçuk nedir: Ağız içinde çıkan ve bebek için son derece can sıkıcı olan pamukçuk rahatsızlığının ayrı çoğu nedeni var. Bunları şöyle açıklama edelim;

Bebeklerde pamukçuk nedenleri içinde başı çeken antibiyotik kullanımıdır. Çünkü bu müşteri ilaçlar her ne dek çok yararlı olsalar da iyi olan bir takım bakterileri de en kısa sürede yok ediyor. İşte bu şart, fırsatçı olarak tanımlanmış birtakım mantar rahatsızlıklarının görülmesine neden oluyor. Bebeklerde pamukçuk sebepleri içinde candida mantarı başrol oymakta. Yeni doğum yapmış olan bir anne farklı değişimler içinde giriyor. Bilhassa bağışıklık sisteminin düşmesi gibi bir şart var. İşte bu yüzden pamukçuk adı verilen hastalık kendisini gösterebiliyor. Çok sık olmasa da ara sıra bağışıklık sisteminde ortaya çıkan sorunlardan kaynaklı olmak üzere yeniden pamukçuk görülebilir. Son olarak çok iyi yıkanmamış veya temizlenmemiş olan emzik ya da biberonun da buna niçin olduğunu hemencecik söyleyelim. Görüldüğü üzere bunun ansızın çok nedeni var. Önemli olan ise en kısa sürede bunun tedavi edilmesidir.

Bebeklerde Pamukçuk Tedavisi Nasıldır?

Bebeklerde pamukçuk nedir: Candida mantarının fırsat bularak ağız içinde beyaz leyzyonlar oluşturduğu bu hastalığın bir tedavisi vardır. Buna göre özellikle bir takım damlalarla sorun en kısa süre dilimi içinde çözülür. Mantar öldürücü krem ise bir diğer yöntemdir. Hem temizliğe hem de hijyene uyarı ederek bunu önlemek basittir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.