DOLAR 32,5707
EURO 34,9946
ALTIN 2.460,16
BIST 9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Bebeklerde Omurga Eğriliği

13.06.2020
A+
A-

Bebeklerde omurga eğriliği olarak tanıdık durum fazla erken dönemlerde ortaya çıkabilecek ve büyükçe riskler içeren sorunların içinde yer alır. Her ne değin tedavisi olsa da en çok uyarı edilmesi gereken şey bir an önce zaman geçirmeden bu yönde tanı koyulmasıdır. Kesinlikle bunu bir bilirkişi doktorun yapması lüzumlu. Bu rahatsızlığa ilişkin merak ettiğiniz her şey yazımızda.

Bebeklerde Omurga Eğriliği Nedir?

Bebeklerde görülen omurga eğriliği, bebeğin ilgili alanlarında ortaya çıkmış olan bozulmuş simetri demektir. Bunun öbür nedenleri vardır. Tıpta skolyoz olarak tanımlanır. Omuz asimetrisinde görülebileceği kalçada da laf konusu olabilir. Zorunlu olan önlemlerin alınmaması durumunda öncelikle solunum yetmezliği ve nefes darlığı almak üzere birçok bambaşka hastalığa neden olabilir.

Bebeklerde Omurga Eğriliği Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde omurga eğriliği belirtileri son derece artı olmasıyla dikkat çeker. Bunların başında bel kısmında çok yoğun bir biçimde görülen kıllanma vardır. Arkadan bakıldığı vakit omurların akıcı olmadığı fark edilir. Bunun yanı sıra bilhassa denge sağlama konusunda birtakım bozukluklar vardır. bununla beraber beden, bacaklar tarafından azıcık daha kısadır. zaman zaman cilt renginde birtakım farklılıklar görülür. Bebeklerde omurga eğriliği, tedavisi olan bir hastalıktır.

Bebeklerde Omurga Eğriliği Neden Olur?

Bebeklerde omurga eğriliği nedenleri şöyledir;

Kalıtsal nedenlerden dolayı böyle bir hastalık ortaya çıkabilmektedir. Bundan nedeniyle aile öyküsü son derece önemlidir. Bunun yanı sıra nitelik annenin yaşam tarzının çok büyük bir öneme sahip olduğunu anında ifade edelim. Çünkü hamilelik esnasında alkol kullanımı buna niçin olabilir. Buna ek olarak vaproik asit de nedenlerin içinde dikkat çeker. Özellikle şeker hastalığı ve kalp rahatsızlıklarının bu rahatsızlığın sebepleri içinde olduğunu görmekteyiz.

Bebeklerde Omurga Eğriliği Tedavisi Nasıldır?

Bebeklerde omurga eğriliği tedavisi konusunda şunları anlayışlı olmak lazım;

İlk olarak hastalığın teşhis edilmesi gerekir. Bunun için alışılmış bir biçimde Xray yani röntgen filmleri kullanılır. Hekim ön kısımdan baktığı vakit eğer ilgili yerde 10 dereceden çok daha pozitif açıya sahip olan bir şart varsa o süre buna skolyoz adı verilir. Bu rahatsızlığın açıya tarafından belirli dereceleri vardır. 10 ile 20 arasındaki eğrilikler için hafif, 20 ile 40 arası için orta ve bunun üstündekiler için ileri düzey veya derece tabiri kullanılır. Pat Diye çok çare yönteminin olması hastalar için çoğunlukla büyük bir avantajdır. Duruma tarafından hareket edilir. İlk olarak izleme yapılır. Bunun yanı sıra korse kullanımı fazla yaygın olmasıyla dikkat çeker. Özellikle bir takım durumlarda çalışma de gündeme kazanç. Tüm bunlara ilave olarak çok fena durumlardaki hastalara cerrahi müdahale uygulanır.

Manâlı olan şey ortaya çıkmış olan problemin hangi düzeyde olduğudur.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.