DOLAR 32,4567
EURO 34,7928
ALTIN 2.440,77
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Bebeklerde Menenjit Belirtileri

13.06.2020
A+
A-

Bebeklerde menenjit belirtileri yetişkinlere tarafından birazcık daha farklıdır. Bundan nedeniyle anlaşılması fazla kolay değildir. Ayrıca ciddi keza de tedavisi şiddet olan bir hastalıktır. genelde görülme sıklığının 5 yaş altındaki çocuklarda fazla artı olduğunu anında ifade edelim. Bu hastalığın belirtileri ve nedenleri ile tedavisine dair haberimizi okuyabilirsiniz.

Bebeklerde Menenjit Nedir?

Memenjit, beyinde yer alan ve burayı başarılı bir biçimde saran iltihaplanması demektir. Bundan dolayı fazla ölümcül bir hastalıktır. Keza erken zamanda teşhis edilmesi ayrıca de bir lahza önce tedavisine başlanması şarttır. Hastalığın ortaya çıkışına baktığımız vakit bakteriyemi olarak tanıdık bir yapının buna niçin olduğunu görmekteyiz. Bambaşka klinik bulgular vardır.

Bebeklerde Menenjit Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde menenjit belirtileri olarak bilinen ansızın çok semptom laf konusudur. Bunların çoğunlukla yetişkinlerde görülenden çok daha öbür olması gibi bir şart vardır. aynı zamanda anlaşılması kolay değildir. Bunlar şöyledir;

Bebeklerde bu hastalık laf konusu olduğu süre cisim ısısı yüksek veya fazla düşük olabilir. Bunun yanı sıra özellikle bebeklerin fazla tedirgin olduğu gözlerden kaçmaz. Bir türlü sakinleşmemeleri gibi bir durum vardır. Bebeklerde menenjit semptomları içinde aynı zamanda ısrarlı olarak tanımlama edilen ağlamalar da vardır. Yani bebek kucağa alınmasına karşın ağlamaya devam eder. Onu susturmak çok baskı bir meslek olur. Kusma da göze çarpan belirtiler içinde öne çıkar. Bebeklerin manâlı bir bölümüne ayrıca uyku hali ortaya çıkar. Kesintisiz bir uyuma isteği mevcuttur. Besin konusunda ise bütün bir gönülsüzlük hali vardır. Basit basit yemek yedirmek çok zorlama bir ışık halkası gelmiştir. Ağlama genelde fazla tiz bir şekildedir ve zaman zaman ağlama görülür. Kirli ve aynı zamanda soluk olan bir görünüm vardır. Kaskatı kesilme de bu durumun belirtileri içindedir. Buna ek olarak bıngıldak olarak tanıdık yapını normalinden çok büyük olması da belirtilerin içinde uyarı çeker.

Bir veya birden çok belirtinin ortaya çıkmasının arkasında en yakın sıhhat kuruluşuna kullanmak gerekir.

Bebeklerde Menenjit Neden Olur?

Bebeklerde menenjit nedenleri içinde en fazla karşımıza meydana çıkan rahatsızlık pnömokoklar olarak bilinir. Bunlardan kaynaklı olarak ortaya meydana çıkan zatürre, sinüzit ve orta kulak iltihabı da söz konusudur. Şüphesiz bu konuda önlem elde etmek şarttır. Özellikle ülkemizdeki genel aşı  kampanyası çerçevesinde sorun çözülür. Mengikoklar ve listeria olarak bilinen daha farklı bakterilerin de bu hastalığa neden olduğu anlaşılmıştır.

Bebeklerde Menenjit Komplikasyonları Nelerdir?

Bebeklerde menenjit belirtileri laf konusu olduğu süre doktora gidilmelidir. Bu hastalık kaynaklı birdenbire çok komplikasyon görülebilir. Bunların içinde işitmede ortaya çıkan bozukluklar, epilepsi, ölüm, şok, böbrek yetmezliği, yürüme problemleri, hafıza sorunları, görme bozuklukları, beyin hasarı laf konusu olabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.