DOLAR 35,4883
EURO 36,5986
ALTIN 3.063,91
BIST 9.694,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Çok Bulutlu
İstanbul
7°C
Çok Bulutlu
Per 9°C
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 11°C

Bebeklerde Konak Niçin Oluşur?

13.06.2020
A+
A-

Bebeklerde konak neden oluşur? Bir bebeğin dünyaya gelmesi bununla birlikte onun birtakım sorunlarla anında aleyhinde karşıya gelmesi çağrıda bulunmak. Özellikle yeni doğmuş olan bebeklerde uyarı çeken konak sorunu bunlardan birisi. Rahatsızlığa dair fikri olmayan annelerin koskocoman bir kısmı panik yapsa da, gerçekten bunun tedavisi çok şiddet değildir.

Bebeklerde Konak Nedir?

Konak olarak bilinen sağlık durumu sorunu özellikle 1 ile 3 aylık arasındaki bebeklerde görülen, kaş ve kafa derisinin olduğu alanda oluşan kepek güya bir rahatsızlıktır. Bunlar genelde kabuksu olan görünümüyle anında uyarı çekerler. Gerçekten dışarıdan bakıldığı süre yarı bir kepek gibidirler. Birinci ayda ortaya meydana çıkan bu rahatsızlığın genellikle üçüncü ay geldiği vakit ortadan kaybolduğunu derhal söyleyelim. Yani bu konuda hiçbir şekilde panik olmaya gerek yok. Ama konağın etrafında kırmızı renkli bir halka olması genellikle mükemmel bir koşul değildir.

Bebeklerde Konak Neden Ortaya Çıkar?

Bebeklerde konak neden oluşur: Konak olarak aşina bu rahatsızlığın ortaya çıkmasının en büyük ve hatta tek nedeni yağ bezleridir. zaman zaman yağ bezleri hiçbir olmadan çok pozitif yağ salgılar. Bundan dolayı mevcut yağ doğal olarak cildin öbür yerlerinde birikmeye başlar. Ardındaki da kısa vakit içinde kurur. İşte bu yüzden konak denilen hastalık kendisini gösterir. Yani genelde bu kepeksi inşa bildiğimiz yağ tabakasıdır.

Bebeklerde konak oluşumu genellikle çok korkulan bir şart değildir. Hatta bebek bunu hiçbir şekilde hissetmez. Lakin fazla sık olmasa da zaman zaman buna kırmızı halkalar eşlik eder. Böyle bir durum olduğunda ilgili yerde mantar var demektir. Bunun ilerlemesiyle beraber kırmızı halkalar da büyür. Hemencecik sonrasında fazla rahatsız edici bir kaşınma durumu ortaya çıkar. İşte böyle hallerde bebek bundan nedeniyle ağlayabilir. Mantar enfeksiyonunun eklenmesinden dolayı yapılacak olan şey anında bir doktora artan bir şekilde durumu açıklamaktır.

Bebeklerde Konak Temizliği Nasıl Yapılır?

Bebeklerde konak niçin oluşur: Yağın çok fazla salgılanmasından dolayı oluşan konak rahatsızlığının temizliği çok basit olsa da dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır ve onlar da şöyledir;

Bebeklerde konak temizliği için fazla telaş etmeye lüzum yoktur. İlk olarak bunun kendi kendisine düşmesi beklenir. Özellikle parmakla bu yapıları uyandırmak fazla da akla yatkın bir iş olmayacaktır. Bebeklerde konakların temizlenmesi için yapılacak olan birincil şey bunların başarılı bir biçimde yumuşamasını sağlamaktır. Vazelin veya bebek yağının sürülmesinden sonradan az kalsın bir gece bunun bebeğin başında beklemesi gerekiyor. sonra bebeğin yıkanmasıyla beraber bunların fazla hızlı bir biçimde düştüğünü derhal görebilirsiniz. Bir Takım dönemlerde bunun saçsız derilerde de ortaya çıkması laf konusu olduğunda yine muhakkak yumuşatıcıların kullanımı şarttır. Tüm bu yöntemler doğru en kısa vakit dilimi içinde sonuç almanız mümkündür.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.