DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Bebeklerde Damak Düşüklüğü

13.06.2020
A+
A-

Bebeklerde birçok farklı hastalık bu dönem içinde ortaya çıkabilir. Bu konuda özellikle aileler büyük bir panik içerisinde olabilirler. Ancak her daim ağırbaşlı kalmak en akılcı olanıdır. Bebeklerde ağız tadı düşüklüğü çok sık görülür. Bunun bir çözüm yolu vardır. 

Bebeklerde Damak Zevki Düşüklüğü Nedir?

Bebeklerde damak zevki düşüklüğü, dünyaya yeni gelmiş olan bir bebeğin, annesini memesini sezgi konusunda sıkıntı çekmesinden nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Genelde bebeklerin yeteri kadar emzirilmedikleri durumlarda görülür. Damak Zevki bölümünde yaşanan bu hadiseye tarafından ilgili alan düşer. Bu, son derece rahatsız edici olduğundan nedeniyle tedavisinin en kısa vakit dilimi içinde tamamlanması esastır.

Bebeklerde Ağız Tadı Düşüklüğü Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde damak düşüklüğü belirtileri şöyledir;

Bebek anne memesini kavrayamaz. Çünkü ağzının içindeki ve damak zevki kısmındaki sorundan dolayı böyle bir durum yaşanır. Buna ilave olarak meme başının çevresinde birtakım sorunların da ortaya çıktığını derhal söyleyelim. Bebek, memeyi emmek için atak yapar. Oysa bunu gerçekleştiremez. Bunun sonucunda bilhassa sütün boğaz dışına kaçması da görülen belirtilerin içinde yer alır.

İşte bunların tümü genelde son derece risklidir. Bu yüzden böyle bir sorun söz konusu olduğu zaman emzirmenin bir doktor veya hemşire eşliğinde yapılması şarttır.

Bebeklerde Tat Alma Düşüklüğü Niçin Olur?

Bebeklerde tat alma düşüklüğü nedenleri birden fazla olmasıyla dikkat çeker. Bunlar şöyledir;

Genel Olarak bu problem, yeni doğmuş olan bebeklerde çok sık görülür. Bazı durumlarda bebeklerin doğmasının peşinde onların annelerinden çok uzun bir süre boyunca uzakta kalmaları laf konusu olabilir. Böyle haller bebekler için büyük bir sorundur. Çünkü anne memesini bilmedikleri için emme aktivitesi esnasında şaşırırlar. İşte bu yüzden tat alma düşüklüğü ortaya çıkar. Bebeklerde damak zevki düşüklüğü ayrıca bebeğin tekrar tekrar yapmış olduğu başarısı hamlelerden nedeniyle da ortaya çıkar. İç güdüleri ile hareket eden bebek, anne memesini bulamayabilir. Hatta bundan nedeniyle birden çok olacak şekilde test yapar. Bu yüzden bu hastalık ortaya çıkar.

Bebeklerde Tat Alma Düşüklüğü Tedavisi Var mı?

Bebeklerde ağız tadı düşüklüğü tedavisi mevcuttur. Bunun aslında fazla kuvvet olmadığını ve uzun sürmediğini anında açıklama edelim. Oysa bir takım şartların elbette yerine getirilmesi gerekir. Bunların başında bebeğin doğumunun olağan olması birincil kuraldır. bununla beraber doğumu peşine düşüp takip eden zaman içinde anne ve bebeğin bir araya gelmesi kayda değer bir husustur. Bu Vesile Ile iki taraf kısa zaman dahilinde hemen buluşurlar. Hemşirenin denetleme ve gözetiminde emzirme elde etmek zorundadır.

Bu Vesile Ile sorun ortaya çıkmaz. Fakat zaten böyle bir problem mevcutsa yapılacak olan şey bu konuda deneyimli olan bir emzirme uzmanından zorunlu olan desteği en kısa vakit dilimi içinde almaktır. Bu şekilde problem aşılmış olur.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.