DOLAR 32,5975
EURO 35,0012
ALTIN 2.451,45
BIST 9.792,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Bebeklerde Çok Uyuma

24.06.2020
A+
A-

Yeni doğanın uykusunu yönetmek, yeni doğana bakmanın en şiddet taraflarından biridir. Yeni doğan bebekler tipik bir günün programlarına veya ritimlerine alışık değildir. böylece anne babaya uygun zamanlarda uyuyamayabilirler.

Bir Takım halk müziği bebeğin fazla eksik veya fazla uyuduğundan üzüntü edebilir. Bir bebeğin uyku alışkanlıklarından endişe duyan cümbür cemaat uyku günlüğü tutmayı deneyebilir ve bu nedenle yeni doğanın rutin dışı uyuyup uyumadığını anlayabilirler.

Yeni doğan Genelde Ne Dek Uyur?

Yeni doğanların günde 14-17 saat uyku alması önerilir. bununla beraber, bu zaman ölçeği büyük ölçüde başkalaşım göstermektedir ve bazı yeni doğanlar yalnızca 11 saat uyuyabilirken, diğerleri günde 19 saate dek uyuyabilir. Yeni doğanlar hastalandıklarında veya adi rutinlerinde bir deformasyon yaşadıklarında normalden daha pozitif veya daha eksik uyuyabilirler.

İlk haftalarda yeni doğan bebekler 30 ila 45 dakika da bir uyanabilir ve yeniden uykuya dalar. Besin durumuna ve alışkanlıklarına tabi olarak bu işlem 3 -4 saate çıkabilir. Bebek besin vaktinde uyanır ve sonra uykuya dalar.

Yeni doğan bebekler büyüdükçe, bir program geliştirmeye başlarlar. Sonunda geceleri uyumaya başlarlar, oysa yine de beslenmek için birkaç defa uyanabilirler. Birçok bebeğin 6 aylık oluncaya dek düzenli bir uyku programı yoktur. O süre bile, bebekten bebeğe manâlı bir varyasyon vardır. Yeni doğanlar tipik olarak 3 saatten artı açıkgöz kalmazlar.

Yeni Doğmuş Bir Bebeğin Fazla Artı Uyuduğu Nasıl Anlaşılması Mümkün

Bebeklerde çok uyuma, diğer semptomlar olmadıkça üzüntü verici değildir. Sağlıklı bir bebeğin normalden daha artı uyumasının en yaygın nedenlerinden bazıları şunlardır:

• Artma artışı veya gelişimsel sıçrama

• Soğuk algınlığı gibi minik bir hastalık

• Aşı almak

• Nefes almayı zorlaştıran bir solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle yeterince kaliteli uyku almamak

• Bazı bebekler çok pozitif uyur, çünkü sarılıkları vardır veya yeterince gıda alamamaktadırlar

Fazla nadir durumlarda, bebeklerde çok uyuma tıbbi bir soruna sinyâl eder. Solunum ve kalp bozuklukları uykuyu etkileyebilir ve prematüre bebekler olağan bebeklerden farklı uyku düzenlerine sahiptir.

Bir Bebeği Beslemek İçin Ne Süre Uyandırılır

Yeni doğanlar genelde 2-3 saatte bir beslenmeyi gerektirir. Yeni doğanlar sıklıkla beslenir- yani 1-2 saat boyunca birkaç defa yemek yiyebilirler. Bebek emme veya dilini dışarı atma gibi açlık ipuçlarını gösterdiğinde bebeği doyurmak, bebeğin tatmin edici yiyecek almasını sağlamanın en iyi yoludur. Çoğu yeni doğanı yemek için uyandırmak gerekli değildir. Ancak 1 aydan küçük olanlar aç olduklarında uyanmayabilirler. 4 haftadan minik bebekler 4 ila 5 saatten daha uzun vakit besinsiz bırakılmamalıdır.

Yeni Doğan Bebek Çok Uyuyorsa Ne Yapmalı

Çoğunlukla, çok fazla uyuyor gibi görünen bir yeni doğanın yalnızca baştan savma bir programda uyuyor olma ihtimali vardır. bununla birlikte, büyük bebeklerde küçük bir sorun gibi görünen solunum yolu enfeksiyonları gibi afiyet sorunları yeni doğanlarda çok daha güvenli olmayan olabilir. Bu yüzden bir bebeğin uyku programı hakkında üzüntü duyan cümbür cemaat bir çocuk doktoruna danışmalıdır. Doktoru aramadan önce denenecek bazı stratejiler şunlardır

• Özlem ipuçlarını her gösterdiklerinde bebeği beslemek

• Yeterli gıda karşılamak için bebeği her 1-2 saatte bir emzirmek

Yeni Doğan Bebek Çok Uyuyorsa Hangi Durumlar Tehlike İşaretidir

Bebekte solunum problemleri belirtisi olmadıkça, yeni doğanda fazla uyku tipik olarak acele bir durum değildir. Aşağıdaki durumlarda acil servise gidilmelidir:

• Bebek hava ya da hırıltılı nefes alıyor

• Bebek fazla yüksek sesle nefes alıyor

• Bebeğin burun delikleri nefes aldıkça parlıyorsa

• Bebeğin kaburgalarının etrafındaki cilt nefes aldıkça çöküyorsa

• Bebeğin ateşi varsa

• Bebeğin zehirli bir şey soluduğu, dokunduğu ya da yediği düşünülüyorsa

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.