DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Bebeklerde Baş Çene Pozisyonu Kaç Derecelik Bir Açı İle Verilmelidir?

13.06.2020
A+
A-

Bebeklerde baş çene pozisyonu kaç derecelik bir açı ile verilmelidir? ara sıra ortaya çıkan acil müdahale durumlarında nasıl bir şekilde hareket edileceği çok büyük bir siklet arz eder. Lüzum birincil takviye gerekse durmuş olan solunumun sağlanması şarttır. Bu konuda nasıl hareket etmesi konusunda data sahibi olmayan kişiler, yanıtı haberimiz üzerinden alabilirler.

Bebeklerde Baş Çene Pozisyonu Nedir?

Bebeklerde görülebilecek acele durumların içinde yer alan hava desteği verilmesi işlemlerinde ayrıca uygun bir açı laf konusu olmalı hem de bu operasyon işini çok iyi bilen bir birey tarafından yapılmalıdır.

Hava Yolu Tıkanıklığı Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde hava yolu tıkanıklığı belirtileri içinde birden çok belirti söz konusudur. Bütün tıkanma ve kısmi tıkanıklık olarak bunu ikiye parçalamak gerekiyor. Kısmi tıkanmalarda genel olarak öksürme söz konusudur. Ama bütün bir tıkanma ortaya çıktığı vakit nefes alma konusunda büyük bir problem yaşanır. Bebek koskocoman bir acı çeker. Bunun yanı sıra renk morarması da görülür. Böyle durumlarda hemencecik müdahale etmek şarttır.

Bebeklerde Tam Tıkanma Nasıl Ortadan Kaldırılır?

Bebeklerde baş çene pozisyonu kaç derecelik bir açı ile verilmelidir: Duruma göre değişen bir açı laf konusudur. Böyle hallerde süre kaybetmeden şu şekilde müdahale etmek şarttır;

Bebek solunum sorununu sonlandırmak için ilk olarak onun zıt bir biçimde yatırılması gerekir. Emrindeki bunu birincil yardım yapacak olan kişinin kolu üstünden yapmak şarttır. Bunun yanı sıra özellikle baş parmak ve kalan diğer parmaklarla bebeğin çene kısmı kavranır. Arkasında ise boyun bölümü tutulur. Şüphesiz yüzüstü pozisyonda olması kaydıyla bebeğin eğilmesi şarttır. Bebeğin hava yolunu açtırmak için başın gergin olmasını temin etmek son derece önemlidir. Bunun bununla birlikte gövdeden aşağıya da tutulması fazla mühimdir. 5 defa olacak şekilde bebeğin sırt kısmına yani kürek kemiklerinin arasına vurulur. Bunu el bileğinin iç kısmıyla gerçekleştirmek şarttır. Değişik kolun üzerine bebeğin çevrilmesi sağlanır. Sırtüstü çevrilir. sonra tanıdık olmayan cismin çıkıp çıkmadığı yoklama edilir. Eğer çıkma gibi bir durum söz konusu değilse müdahaleye devam edilmek zorundadır. Bebeğe solunum için bu defa daha öbür olan bir yol takip edilir. 5 kere olmak üzere iki parmak kullanılarak göğüs kemiğinin daha aşağı bölümünden başlamak üzere karnın üstüne içten bir zorlama uygulanır. Yabancı cismin tamamen çıkmasına kadar buna devam edilir.

Bebeklerde baş çene pozisyonu kaç derecelik bir açı ile verilmelidir: Bebeğin durumuna göre ayrı açılar üzerinden müdahale tamamlanır. Bütün bunlara rağmen hiçbir şekilde sonuç alınması laf konusu değilse çok ivedi bir biçimde 112’yi çağırmak ve takviye talep etmek en mantıklısı olacaktır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.