DOLAR 32,4790
EURO 34,8597
ALTIN 2.440,36
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Bebeğin gözüne doku yapıştırıcısı döktü!

25.07.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nden Dilek Yaman’ın haberine göre İstanbul’da bulunan özel bir hastanede skandal bir olay meydana geldi. Bir aile akşam saatlerinde 20 aylık bebeklerinin kaşında açılma olduğu için özel bir hastanenin acil servisine gitti.

YAPIŞTIRICI GÖZÜNE GİRDİ

Önlüklü, yaka kartı bulunmayan, kendini cerrahi uzman olarak tanıtan kişinin bebeğe müdahalede bulundu. Bu sırada doku yapıştırıcısı olduğunu söylediği malzemeyi bebeğin kaşına oturur pozisyonda bocaladı. Sıvı olan yapıştırıcı akıp küçük bebeğin gözüne girdi. Bunun sonucunda gözün büyük bir kısmı kapandı. Kendini hekim olarak tanıtan kişi büyük bir paniğe kapılarak müdahale odasında bulunan serumu gözüne boca etti.

Bu da yetmezmiş gibi fiziki olarak kuvvet uygulamaya başladı. Uyguladığı acı verici kuvvet sırasında canı yanan bebek acılar içinde ağladı. Başarısız olunca hastane ekibi özel olarak hekim getirilip gözü büyük oranda kapalı olan bebeğe müdahale etti.

LİSANSSIZ HEKİM ŞİKÂYETİ

Bebeklerine yapılan yanlış müdahale sonucu travmatik günler geçiren aile, özel hastane ile iletişime geçip kendini hekim olarak tanıtan şahsın kim olduğunu araştırdığında ise işlem yapan doktorun yetkisiz olduğunu öğrendi.

BAŞHEKİMDEN AİLEYE AÇIKLAMA YAPILDI

Daha sonra Başhekim tarafından hastaneye çağrılan aileye, olay günü müdahale eden kişinin Doçent olduğunu ve kısa bir dönem program çerçevesinde görev aldığını, olay tarihinde hastane ile resmî bir bağı olmadığı açıklaması yapıldı.

Bunun üzerine aile vakit kaybetmeden hatalı müdahalede bulunan lisanssız hekimden ve hastane yönetiminden şikâyetçi oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.