DOLAR 32,5488
EURO 34,9371
ALTIN 2.445,81
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C

Bayramda Tatlıları Bal İle Hafifletin

29.05.2020
A+
A-

Meşhur şeflerin de şeker yerine seçim ettiği katkısız bal, tatlıların keza vitamin bakımından zenginleşmesini sağlıyor hem de daha doğal ülkü getiriyor. Katkısız balın şeker ihtiyacını en doğal şekilde karşıladığını açıklayan Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, balın hamur ve süt tatlılarında memnuniyetle kullanılabileceğini söyledi.

HAMUR VE SÜT TATLILARINDA BAL NASIL KULLANILIR?

Hamurdan oluşan tatlılarda 3 beyaz olarak aşina beyaz un, rafine şeker ve tuzun kullanılmadan da hazırlanabileceğini açıklayan Aksoy, “Bayram kültürümüzün kayda değer bir parçası olan tatlılarımızı, sağlığımızı gözetmek için hafifletmemiz gerekiyor. Hamur tatlılarında beyaz un yerine daha sağlıklı siyez unu ve karabuğday unu kullanabiliriz. Tuzu mümkün olduğunca azaltmalıyız. Hamur tatlılarının şerbetinde ise dünyadaki birçok hastalığın sebebi olan arıtılmış şeker yerine ham bal ile hazırlanan şerbetleri tercih etmeliyiz. Çiğ ve katkısız bal ile hazırlanan tatlı şerbeti vitamin, mineral ve protein bakımından arıtılmış şeker ile hazırlanan şerbete göre daha besleyici ve doğaldır. Bu şekilde hamur tatlılarını hafifletebiliriz. Ham ve katkısız bal keza kazandibi, tavukgöğsü, muhallebi ve keşkül gibi çoğu süt tatlısında da gönül rahatlığıyla kullanılabilir,” dedi.

AİLE BÜYÜKLERİNE ŞEKER YERİNE BAL GÖNDERİN

Bayram ziyaretlerinde aile büyüklerine içeriğinde çoğu katkı maddesi maddesini barındıran şekerlemelerin götürülmesinin hatalı olduğunu bildiren Ahmet Bağran Aksoy, rafine şeker ürünlerin kronik rahatsızlıkları olan kişiler için tehlike talep ettiğini söyledi. Bu bayramda Covid-19 salgınından nedeniyle ziyaretlerin yapılamayacağını hatırlatan Aksoy, “Büyüklerimize ve sevdiklerimize bu bayramda katkısız çiğ bal gönderebiliriz. Bu Nedenle geleneklerimizi sürdürürken sevdiklerimizin sağlığını da koruyabiliriz.

Ekonomik Yeniden Yapılanma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) 2017’de yayınladığı obezite raporuna kadar dünyanın yüzde 19,5’i obez olarak kayıtlara geçiyor. Türkiye ise yüzde 22,3 ile dünya ortalamasının üzerinde yer alıyor. Bu rakamlar bize obezite ile mücadelede gıda alışkanlıklarının değişmesi gerektiğini açıklama ediyor,” diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Balın Öyle Bir Faydası Ortaya Çıktı ki!

Balın Böylece Bir Faydası Ortaya Çıktı ancak!

Ağlamak Faydalı mıdır?

Ağlamak Yararlı mıdır?

Üzerlik Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Üzerlik Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Ökse Otu Nedir? Ökse Otunun Faydaları Nelerdir?

Ökse Otu Nedir? Ökse Otunun Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Deniz Akkaya Kerevizin Faydalarını Anlattı

Deniz Akkaya Kerevizin Faydalarını Anlattı

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Türk Kahvesinin Yürek İçin Yararlı Olduğu İddiası Çürütüldü

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.