DOLAR 32,4530
EURO 34,8305
ALTIN 2.446,17
BIST 9.915,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Bayramda Şeker Hastaları ve Tansiyon Hastaları İçin Beslenme Önerileri

20.06.2020
A+
A-

Bayram seslenmek, bir elde etmek, sevdiklerimizi görmek ve lezzetli sofralarda buluşarak güzel zaman geçirmek demektir. Bu sofralar her ne değin göze ve mideye hitap etse de yağ, şeker ve karbonhidrat açısından epeyce zengin olmaları nedeniyle kalp ve hipertansiyon hastaları için büyük bir tehlike oluşturmaktadır.

HAFİF YİYECEKLER TERCİH ETMELİSİNİZ

Bayram günü şeker ve kan basıncı hastalığına sahip insanların yapacakları kahvaltının hafif olması oldukça önemlidir. Bu özel günde yapılan yemekler Türk mutfağının sahip olduğu en özel yemekler olacağından içeriklerinde bulunan yağ, karbonhidrat ve şeker oranları epeyce yüksek olacaktır. Bugünün özel olmasından nedeniyle “birkaç tane yemekten bir şey olmaz” düşüncesi günü fena geçirmenize niçin olabilir. Dolayısıyla bayramda yemeklerin tuzlu oranları oldukça en az seviyeye indirilmelidir.

Kahvaltıda tüketilen zeytin ve peynir gibi tuz oranı yüksek olan besinleri bir gece önceden suda bekleterek tuzlu oranları azalmış bir şekilde tüketebilirsiniz. aynı zamanda vücudun ihtiyacı olan akışkan alımını dengede tutmak oldukça önemlidir. Bu zamanlarda ilaçların reçete edildiği şekilde tüketilmesine dikkat edilmesi gerekir. aynı zamanda et tüketiminin de bol görünebileceği bu dönemde etin az yağlı ve tuz tüketilmesi tavsiye edilir.

SÜTLÜ TATLILARI TERCİH EDİN

Bayramın en hoş anı çay ve kahve eşliğinde yenilen tatlı zamanıdır. Şerbetli tatlıların fazla fazla şeker içerdiğini ve bu yüzden de fazla tüketiminin zararlı olacağını belirtmemiz gerekir.

bununla beraber yapılan tatlılarda kullanılan ceviz ve fındık gibi ürünlerde tuzlu içermektedir. Kan Basıncı hastaları bu nedenle porsiyon miktarlarına uyarı etmelidir. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları yeğlemek daha sağlıklı olacaktır. Çünkü sütlü tatlıların içerisinde tuzlu yoktur ve yağ oranları minimum düzeydedir. Sütlaç ya da muhallebi bayramda tatlı olarak tüketilebilecek hoş bir alternatiftir.

İLİşKİLİ HABERLER Büşra Pekin’den Sağlıklı Beslenme Uyarısı

Büşra Pekin’den Dinç Beslenme Uyarısı

Ramazan Ayı Sonrası Beslenme Düzeni Nasıl Olmalı?

Ramazan Ayı Sonrası Gıda Düzeni Nasıl Olmalı?

Mazhar Alanson Evde Bayram Konserleri'nde

Mazhar Alanson Evde Bayram Konserleri’nde

Kurban Bayramında Hayvan Satışı Yapılacak mı, Nasıl ve Nereden Yapılacak? Kurban Bayramında Alınacak Önlemler

Kurban Bayramında Hayvan Satışı Yapılacak mı, Nasıl ve Nereden Yapılacak? Kurban Bayramında Alınacak Önlemler

İLİşKİLİ GALERİLER Kadınların Beslenmesinde Mutlaka Bulundurması Gereken 5 Renk

Kadınların Beslenmesinde Mutlaka Bulundurması Gereken 5 Renk

Beslenme Çantasında Olması Gereken 5 Besin

Gıda Çantasında Olması Gereken 5 Besin

Ramazan Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı: Hangi Gün Nereler Açık Olacak?

Ramazan Bayramı’nda Sokağa Çıkma Yasağı: Hangi Gün Nereler Açık Olacak?

Bayramdan Sonra Hangi Yasaklar Kalkacak?

Bayramdan Daha Sonra Hangi Yasaklar Kalkacak?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.