Bayram Tatilinde Trafik Kazaları ve Önlemler
Bayram tatilinde trafik kazalarının artışını önlemek için alınması gereken önlemleri ve güvenli sürüş ipuçlarını keşfedin.
Bayram Tatilinde Trafik Kazaları
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, bayram tatilinin üçüncü günü olan 31 Mart 2025 Pazartesi günü Türkiye genelinde 663 trafik kazası meydana geldiğini duyurdu. Bu kazalarda 8 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 1.120 kişinin yaralandığı bilgisi verildi. Bakan Yerlikaya, “Ramazan Bayramı tatilinin 3’üncü günü (Pazartesi) 663 trafik kazası meydana geldi. Maalesef 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1120 vatandaşımız ise yaralandı” ifadelerine yer verdi.
Bakan Yerlikaya, bayramın ilk üç günü olan Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerine ait genel tabloyu da paylaşarak, bu dönemde ülke genelinde meydana gelen trafik kazalarında toplam 27 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 3 bin 619 kişinin çeşitli şekillerde yaralandığını belirtti. Bakan, açıklamasında, “Bayram sabahlarımız gözyaşı değil, mutlulukla dolsun. Lütfen bayram sevincimizin hüzne dönmemesi için trafik kurallarına uyalım. Yollar bizleri kavuşturmak için var, ayırmak için değil” diyerek sürücülere önemli bir hatırlatma yaptı.
Bayram tatilinin üçüncü gününde, ülke genelinde gerçekleştirilen denetimlerin detayları da kamuoyuyla paylaşıldı. 31 Mart 2025 Pazartesi günü 528 bin 654 aracın denetimden geçirildiği belirtildi. Bu denetimlerde 27 bin 387 araca hız ve radar işlemi uygulanırken, 29 bin 616 araca ise diğer trafik ihlallerinden dolayı işlem yapıldığı kaydedildi. Bakan Yerlikaya, bu denetimlerin amacının ceza yazmak değil, “kazaları önlemek ve can kaybımızı sıfıra indirmek” olduğunu vurguladı.
Bakanlık, trafik güvenliği için emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin bayram tatili boyunca yollarda aktif denetimlerine devam ettiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerine de yer verildi. Bayram gibi sevinçli günlerde yaşanan acı kayıpların önüne geçmek amacıyla “azık ile yola çıkan, temkin ile yol alır” atasözüne kulak verilmesi gerektiği bir kez daha gündeme geldi.