DOLAR 32,2955
EURO 34,8092
ALTIN 2.411,40
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Bayram sonrası için “aksine karantina” gündemde! Corona virüsü ile mücadele bütün hızıyla devam ederken, bayram sonrası için tersine karantina iddiası …

02.05.2020
A+
A-

Hürriyet Gazetesi’nden Nuray Babacan’ın haberine göre, bayram sonrasına kadar vaka sayısını sıfıra indiren illerde “Tersine Karantina” uygulaması yapılabilir. Aksine karantina uygulaması dahilinde bu iller sadece vakaları sıfırına indiren iller ile hayatını sürdürecek. Veya sadece il içerisinde serbestlik sağlanırken, şehirlerarası hareketliliğe müsade verilmeyecek.

Gümüşhane, Bartın, Burdur, Tunceli gibi illerin ilk adaylar arasında yer aldığı ve benzer durumdaki il sayısının 15 civarında olduğu açıklama ediliyor. Aksine karantina için ilk adaylar olarak görülme sebebi bu illerde bir süredir yeni vaka olmaması.

Mesela, Bartın Valiliği son 5 günde kentte herhangi pozitif vaka görülmediğini duyurmuştu. Valiliğin açıklamasında, “73 hastamız taburcu edilerek evlerine gönderilmiş, 21 hastamız taburcu edilmek üzere son test sonuçlarını beklemektedir” ifadelerine yer verildi.

Tabi, bütün vakalar bitse bile ikinci dalganın yaşanma ihtimali yüksek olarak görülüyor. Pik noktasına ulaşmayan illerin bu açıdan risk oluşturduğu, gevşetme ve yeni önlemler alınırken fazla dikkatli olunması gerektiği dile getiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.