DOLAR 32,3659
EURO 34,6536
ALTIN 2.381,91
BIST 10.195,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Banyo Tuzu Ne İşe Fayda?

25.06.2020
A+
A-

BANYO YAPMAK günlük yorgunluğumuzu ve stresimizi atmak için en güzel yöntemlerden birisidir. Keza gün içerisinde hava kirliliğinden ve terden nedeniyle oluşan kirlerden kurtuluruz hem de gün içerisinde her türlü stres ve yorgunluk için rahatlama sağlarız. Bazıları sabahleyin evden çıkmadan önce temizlenip rahatlamayı seçim ederken bazıları da akşamları eve dönüşte günün kirini ve yorgunluğunu banyoda bırakıp rahatlamış bir şekilde uyumayı tercih eder. Hayatımızın oldukça uzun bir süresini banyoda geçirdiğimizi düşünürsek geçen bu vakti daha huzurlu ve daha eğlenceli bir ülkü getirme ricası işten bile yok. Biz de bu yazımızda banyo işlemini yalnızca bir arıtma işlemi olmaktan çıkarıp mükemmel bir rahatlama şekline dönüştürebilmeniz için sizlere banyo tuzu hakkında bilgiler devretmek istedik. İşrete teferruat…

BANYO TUZU NEDİR?

Kristal bir tuzlu olarak aşina banyo tuzu, küvete boşaltarak veya durulama suyuna katılarak kullanılır. İçerisinde dağıtılmış minerallerin bulunduğu deniz tuzu gibi birçok fazla çeşidi bulunmaktadır. İçerisinde sülfat ve magnezyum barındırır. Bu tuzlu çeşitlerine bir takım bitki özleri ve yağlarda eklenebilmektedir. Öbür renklerde ve kokular da satılabilir. Öbür etkilere sahip olabilirler. Rahatlama temin etmek için oldukça etkin bir yöntemdir. Vücudun gevşemesini sağlar.

BANYO TUZU NE İŞE YARAR?

Banyo tuzu, fazla uzun yıllardan beridir rahatlama nedeniyle banyolarımızda kendine yer bulunmaktadır. Banyo tuzunun huzur veren, yatıştırıcı bir etkisi vardır. Vücudu gevşetmek ve stresten temizlemek için kullanılır.

Kan dolaşımını hızlandırır. Şişen ayakların normale dönüp rahatlamasına takviye eder. Kasları gevşetir. Sırt boyun ve bel gibi bölgelerin ağrılarına ne iyi gelir.

Banyo tuzu, cilt için peeling etkisi yaratan bir üründür. Cildin ölü derilerden arınmasını sağlar. Banyo tuzu kullanarak yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Kan dolaşımını hızlandırdığı için de cildin daha parlak ve daha canlı görünmesine takviye eder.

Vücudu olumsuz enerjiden arındırır. Bilhassa işinde stres sorunu yaşayanlar için bir rahatlama yöntemidir.

Banyo tuzu katılmış bir küvetin içerisine sevdiğiniz kokulardan oluşan yağlarda da damlatabilirsiniz. Böylelikle keza kokulu yağların etkisiyle keza de banyo tuzunun etkisiyle 2 kat fazla rahatlama yaşarsınız.

Yapısındaki magnezyum ve sülfat cildin tahriş olmasını engeller. Gözeneklerin açılmasını sağlar ve cildi temizliğe hazırlar.

Banyo tuzu, uyumakta zorlananlar için de epeyce etkin bir üründür. Banyo tuzu kullanarak yapılan bir banyo sonrasında uykuya geçiş daha kolay olur. Kasları rahatlatarak uyku öncesi ağrıları dindirir.

BANYO TUZU NASIL KULLANILIR?

Banyo tuzunun en fazla kullanıldığı yerler küvetlerdir. Küveti su doldurduktan sonradan içerisine birkaç bardak kadar tuzlu karıştırarak keyfini çıkarabilirsiniz. Daha suyun içerisine sevdiğiniz doğal yağlardan da katabilirsiniz.

Küvet olmayan evlerle banyodan çıkmadan önce son durulama suyuna katılarak da kullanılabilir.

Bir öteki dilekçe alanı ise bacak bakımıdır. Ilık su doldurduğunuz bir kova içerisine banyo tuzu karıştırıp ayaklarınızı yarım saat değin bekletebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Duş Alırken Bunları Yapın

Duş Alırken Bunları Yapın

Duş Alırken Klozet Kapağı Açık Kalırsa Ne Olur?

Duş Alırken Klozet Kapağı Açık Kalırsa Ne Olur?

Duş Alırken Bunlara Dikkat!

Duş Alırken Bunlara Uyarı!

Sirkeli Su İle Duş Almayın

Sirkeli Su İle Duş Almayın

İLİşKİLİ GALERİLER Duş Alırken Şampuandan Önce Saç Kremi Kullanın!

Duş Alırken Şampuandan Önce Saç Kremi Kullanın!

Soğuk Su İle Duş Almanın Faydaları

Soğuk Su İle Duş Almanın Faydaları

Duş Alırken Bunları Sakın Yapmayın!

Duş Alırken Bunları Sakın Yapmayın!

Duşakabin Temizliğinde Önemli 5 Adım

Duşakabin Temizliğinde Önemli 5 Adım

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.