DOLAR 32,4860
EURO 34,6908
ALTIN 2.409,06
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Bamya Tohumunun Şaşırtan Faydaları

26.07.2020
A+
A-

Bamya tohumu son günlerde sağlığa olan faydası sayesinden dolayı adından sık sık söz ettirmeye başladı. Aktarlarda bulabileceğimiz bu doğal ürün, alternatif tıp meraklılarının dikkatini çekiyor ve faydalarını öğrenen herkesi şaşırtıyor.

BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Bamya tohumu, B ve C vitaminleri yönünden potasyum, demir, kalsiyum gibi mineraller bakımından zengindir. Özellikle diyabet rahatsızlığı olanlar için faydası saymakla bitmez. Kolesterolü olanların tüketilmesi tavsiye edilir. Çünkü kolesterolü düşürmede etkilidir.

Bamya tohumu antioksidan içeriği ile bağışıklığı güçlendirerek vücudu yaşanabilecek hastalıklara karşı korur. Bol lif içeren bamya tohumu uzun süre tok tuttuğu için kilo vermek isteyenlerin de besinleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda bronşit ve astım gibi hastalıkların iyileşmesinde etkisi büyüktür. Bamya tohumu, hafızayı güçlendirici özelliğine sahiptir ve konsantrasyonu artırmaya katkı sağlar.

BAMYA TOHUMU NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Bamya tohumlarını yaptığınız çorbalara ekleyerek, çorbanızı daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Bamya tohumunun faydalarından yararlanmak istiyorsanız, bamya tohumlarını kahve çekirdeklerini çeker gibi öğüttükten sonra sıcak suda demleyip suyunu tüketebilirsiniz. Dilerseniz bamya tohumu kürü yaparak da bamya tohumundan yararlanabilirsiniz.

Bunun için 10 adet bamya tohumunu öğütücüden geçirip toz haline getirebilirsiniz. Ardından bunun içine 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek macun kıvamına getirin. Bamya tohumu kürünü her gün 1 çay kaşığı alarak tüketebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Kilo Vermeye Yardımcı Baharatlar

Kilo Vermeye Yardımcı Baharatlar

Kalp Sağlığını Koruyan Baharatlar

Kalp Sağlığını Koruyan Baharatlar

Bamya Tohumunun Mucizevi Faydaları

Bamya Tohumunun Mucizevi Faydaları

Tüketebileceğiniz En Sağlıklı Besinler

Tüketebileceğiniz En Sağlıklı Besinler

İLİşKİLİ GALERİLER Sağlıklı Bir Smoothie İçin 4 Tavsiye

Sağlıklı Bir Smoothie İçin 4 Tavsiye

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Geç Değil!

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Geç Değil!

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.