DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Bamya Tohumunun Olağanüstü Faydaları

13.06.2020
A+
A-

Gündemde son zamanlarda olukça araştırılan bamya tohumu içinde küçük çekirdekler barındırır. Bu çekirdekleri uygun koşullarda kuruttuğunuzda ise bamya tohumlarını elde edersiniz. Kurutma olayını içten yapamamak sizi tedirgin ediyorsa bamya tohumlarını aktarlardan alarak tüketebilirsiniz.

BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI

Bamya tohumu, kendisinde yer alan bol vitamin ve mineraller açısından varlıklı olan bir beslenme kaynağıdır. İçerisinde bulundurduğu B ve C vitamini ile potasyum, demir, kalsiyum gibi mineraller doğruca şeker hastalığı rahatsızlığı olanlar için yararlıdır.

Bamya tohumu antioksidan açısından oldukça varlıklı bir besin kaynağıdır. Antioksidan içeren bütün besinler gibi bamya tohumu da bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak vücudu hastalıklara karşı koruma açısından epeyce faydalıdır. İçerisindeki lif kaynağından nedeniyle uzun vakit tok tutma özelliğine sahip olan bamya tohumu, kilo atamak isteyenlerin gıda tercihi olabilir.

BAMYA TOHUMUNU NASIL TÜKETİLMELİDİR?

Dinç bir beslenme kaynağı olan bamya tohumunu yaptığınız çorbanıza ekleyebilirsiniz. Bamya tohumlarını kahve çekirdekleri gibi öğüterek sıcak suda demleyip suyunu içebilirsiniz. Bamya tohumu küre yaparak da tüketimini sağlayabilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Bamya Çiçeğinin Faydaları

Bamya Çiçeğinin Faydaları

Bamya Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Bamya Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Bu Besinler Stresi Yok Ediyor!

Bu Besinler Stresi Değil Ediyor!

Normalleşme Sürecinde Sağlıklı Beslenmenin Yolları

Normalleşme Sürecinde Sağlıklı Beslenmenin Yolları

İLİşKİLİ GALERİLER Sağlıklı Bir Yaşam İçin Geç Değil!

Dinç Bir Hayat İçin Geç Yok!

C Vitaminin Göze Olan Faydalarına İnanamayacaksınız!

C Vitaminin Göze Olan Faydalarına İnanamayacaksınız!

Bu Besinler Akciğerleri Tertemiz Yapıyor!

Bu Besinler Akciğerleri Tertemiz Yapıyor!

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.