DOLAR 32,5687
EURO 34,9734
ALTIN 2.424,93
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Balık Kokusu Evden Nasıl Gider?

04.08.2021
A+
A-

En sevdiğimiz lezzetlerden olan balık, tadıyla faydaları ile severek tükettiğimiz besinlerden biri. Kızartma, fırında, güveçte sayısız tarifle yapılabilen balık kokusu evden nasıl geçer? Balık kokusu evden nasıl gider?

Sevilen tatlardan balık, Türk mutfağında da önemli yere sahip. Yanında soğan, helva, roka ile kombinlenip severek tüketilen balığın kokusu ise bir o kadar sevilmiyor. Balık kokusu evden nasıl gider? Balık kokusu evden nasıl çıkarılır?

BALIK KOKUSU NASIL GEÇER?

Balığı evde pişirmek, istenmeyen kokuların kalıcı olmasına neden olabiliyor. Bu nedenle pek çok insan evde balık yapmak istemez. Balık kokusu nasıl gider, balık kokusu evden nasıl çıkar gibi soruların yanıtı araştırılıyor. Balık kokusunu evden çıkarabilmenin pratik yolları var.

EVDEN BALIK KOKUSU NASIL ÇIKAR?

Evden balık kokusunu çıkarmanın püf noktaları vardır. Bunlardan ilki son derece pratik! Evden balık kokusu nasıl çıkar?

Balık pişirirken gerek mutfağın gerekse diğer odaların kapılarını kapatın. Aspiratörü çalıştırmayı da unutmayın. Böylece balığın sevilmeyen kokusunun evin diğer kısım ve odalarına yayılması engellenir.

Balık kokusuna karşı bir diğer yöntem de balığı kızartırken ayrı bir tencerede sirkeli su kaynatarak balık kokusunu önleyebilirsiniz. Buna ilave olarak balığı kızarttıktan sonra tencerenin içerisine su, limon, tarçın, karanfil, sirke, defne yaprağı ilave ederek ocakta kaynatın. Kaynatacağınız bu karışım aromatik etkisi ile balık kokusunu bastıracak ve kokunun evinize sinmesini engellemede etkili olacaktır.

Evden balık kokusunu çıkarmanın bir diğer yöntemi ise balık pişirme eyleminden sonra tencerede vanilyayı kaynatmak ve balık kokusunu engellemek. Bu yöntem ile mutfağınızı ve evinizi hoş vanilya kokuları saracak, balık kokusunu bastıracaktır.

Balığı kızartma esnasında kızartma tencerenizin içine birkaç damla maydonoz ekleyerek balığın kokusunu yok etmeyi deneyebilirsiniz.

Balık kokusunu önlemenin ve evden çıkarmanın bir diğer yolu da balık yaptığınız materyalleri zaman kaybetmeden yıkayıp temizlemektir. Aksi halde tavanız durdukça daha fazla koku yayacak ve bekleyen tavanın temizlenmesi çok daha uzun sürecektir. 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.