DOLAR 35,3291
EURO 36,4792
ALTIN 3.033,04
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer?

30.07.2020
A+
A-

Öksürük ara ara her insanın yaşadığı normal ve sağlıklı bir reflekstir. Fakat birkaç hafta boyunca devam ediyorsa, günlük hayatı etkiliyorsa, renksiz veya kanlı balgam ile birlikte görülüyorsa tehlikeli bir duruma dönüşmemesi için uzman doktor yardım almak gereklidir. Balgamlı öksürük neden olur? Balgamlı öksürük nasıl geçer?

Balgamlı Öksürük Sebepleri

Akciğer ve solunum yollarında bir miktar mukus üretimi olması normal bir durumdur. Solunum yollarının nemli tutulması ve akciğerleri tahriş edici maddelerden uzaklaştırmak için vücut sağlıklı bir şekilde bir miktar mukus üretir. Bu mukus üretimi fazla olduğunda ise uzun süren balgamlı öksürükler ile karşılaşılır.

Balgamlı öksürük nasıl geçer: çözüm üretmek için öncelikle sebebini tespit etmemiz gerekir. Eğer uzun süren balgamlı öksürük problemi varsa bir uzman doktordan yardım almak gerekecektir. Balgamlı öksürük sebepleri şunlar olabilir:

Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklar Akciğer apsesi Sinüzit Zatürre Tüberküloz Bronşit Sigara kullanımı Yabancı maddeler Astım Kronik akciğer hastalıkları Alerji

Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer?

Balgamlı öksürük nasıl geçer: Öncelikle balgamlı öksürük sebeplerini ortadan kaldırmak gerekecektir. Uzun süre süren veya kanlı balgam varsa tedavi için uzman bir doktor ile görüşülmesi gerekir. Bunun yanı sıra alabileceğiniz önlemler ve evde uygulayabileceğiniz yardımcı tedaviler de mevcut.

Sigara ve tütün ürünlerinden uzak durmalısınız. Sigara içilen ortamlarda bulunmamalısınız. Rutubetli ortamlardan uzak durulmalıdır. Balgamlı öksürük alerji sebebiyle de olabildiğinden toz ve mayt gibi alerjik reaksiyon gösterebilecek maddelerden uzak durulmalıdır. Geniz akıntısı sebebiyle ortaya çıkan balgamlı öksürük var ise bol sıvı tüketimi önemlidir. Bol sıvı tüketimi akıntının şiddetini azaltarak tahrişin önüne geçer. Soğuk algınlığı veya alerjilerden kaynaklanan öksürükte sıcak duş öksürüğün hafiflemesine yardımcı olur. Parfüm ya da oda spreyi gibi ürünler kapalı alanlarda kullanılmamalıdır. Antibiyotik özellikleri bulunan zencefil ve zerdeçaldan yardım alınabilir. Kuru zencefil ve zerdeçalı bal ile karıştırarak günde iki veya üç kere tüketebilirsiniz. Vücuttaki balgamın atılmasına yardımcı olacaktır. Rezene de zencefil ve zerdeçal gibi balgam söktürücü etkiye sahiptir. Rezene çayının bal ile birlikte kullanılması etkisini arttırır. Balgamlı öksürüğe karşı kullanılabilecek bir diğer bitki çayı da sinameki. Fakat sinamekinin günde 2 kere daha fazla tüketilmemesi gerekiyor. Balgamlı öksürüğe karşı buharlı su yöntemini de kullanabilirsiniz. Bir kova veya tencereye doldurduğunuz sıcak suyun önüne oturup buharını soluyun. Balgam söktürücü olarak limonlu su da kullanabilirsiniz. Günlük içtiğiniz suyun içerisine birkaç damla limon eklemeniz vücudun balgamı atmasına yardımcı olacaktır.

İLİşKİLİ HABERLER Hamilelikte Öksürük Nasıl Geçer?

Hamilelikte Öksürük Nasıl Geçer?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.