DOLAR 32,2540
EURO 34,6923
ALTIN 2.403,37
BIST 10.265,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Bakanlık, okullarda alınacak tedbirleri duyurdu! Birçok ülke, kontrollü olarak normalleşmeye başladı. Bugün ise Sağlık Bakanlığı, okullarda alınacak …

05.07.2020
A+
A-

Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi, toplu alanlarda alınması gereken tedbirleri içeren bir rehber. Bugün itibariyle güncellenen rehber sonucunda Sağlık Bakanlığı, okullarda alınması gereken tedbirleri açıkladı. Rehberde okullara ek olarak , halka açık alanların temizliği ve iş yerlerinde bulunan yemekhane ve dinlenme alanlarında alınması gereken önlemler gibi birçok başlık yer alıyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, okul binalarının genel temizliği su ve deterjan ile birlikte eğitim faaliyeti başlamadan yapılmalı. Sosyal mesafeye de önem verilmiş durumda. Okul içerisinde en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılması gerekiyor.

Okullarda alınacak tedbirler kapsamında, ek olarak bazı konulara da yer verildi. Bakanlığa göre, her okul temassız ateş ölçer, sıvı sabun, maske ve en az yüde 70 alkol içeren kolonya bulundurmak zorunda. Sınıflar, yemekhaneler, kantinler ve çalışma salonları gibi toplu alanlarda ise öğrenciler ve personeller arasındaki mesefe en az 1 metre olmalı.

Buna ek olarak ateş, öksürük ve ishal gibi COVID-19 belirtisi gösteren öğrenciler, okula gönderilmemeli ve velileri tarafından okul yönetimine bilgisi vermeli. Yine aile içerisinde herhangi bir COVID-19 belirtisi gösteren birey varsa, öğrenci okula gönderilmemeli ve acil bir şekilde okul yönetimi bilgilendirilmeli.

Okullarda alınacak tedbirler kapsamında veliler de bazı kullara uymalı. Mümkünse aynı velinin öğrenciyi okula bırakması ve alması sağlanmalı. Öğrencinin okula bırakılması ve okuldan alınması sırasında ise sosyal mesafeye dikkat edilmeli. Zorunlu olmadıkça 65 yaş üzeri veliler öğrencileri bırakmak veya almak için okula gelmemeli.

Okulda bulunan tüm kişilerin maske takması zorunluyken, maskesi olmayanlar için de ek maske bulundurulacak. Kritik yerlere el dezenfektanları yerleştirilecek ve bu noktalar öğretmenler tarafından kontrol edilecek.

Okullarda bulunan sınıfların ve dolapların havalandırılması gerekirken, sık dokunulan yerlerin temizliği sık sık yapılmalı.

Yurt ve pansiyon bulunduran okullarda ise personele ve öğrenciye salgın hastalıklar ile ilgili detaylı bilgi verilmeli. Yardımcı personellerin hijyen sertifikası alması gerekirken, ziyaretçi kabul edilmemeli.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.