DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 19°C

Dizel geri mi dönüyor?

30.05.2018
A+
A-
Elon Musk’tan Türkiye’ye Tesla ve kebap sürprizi

Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Ekon Musk, Türkiye hakkında iletilen sorulara, Twitter üzerinden cevap verdi. Tesla, Türkiye’nin her yerinde şarj olacak ve Elon kebap yiyecek.

Steven Young’ın “Diesel is back” açıklamasının, fosil yakıtların doğaya verdiği zararı minimuma indirmek ve kullanım süresini uzatmak konusunda nasıl bir karşılık bulacağı da merak konusu.

Devrim niteliğinde olduğu belirtilen bu iyileştirmenin, otomobil üreticilerine çok fazla bir maliyetinin olmadığı ve hızlı bir şekilde üretime dahil edilebileceği de açıklandı.

Geliştirme ile beraber karbon salınımında, sürücünün aracı kullanma şekli de önemsiz hale geldi. Şu anda kullanılan otomobillerde agresif kullanımda karbon salınımı, daha da artıyor.

Bosch Türkiye’nin bir teknoloji şirketi olarak farklı alanlarda çok önemli buluşlarla günlük hayatımızın içinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Gündemden düşmeyen yerli otomobiller konusunda da Türkiye ile birlikte çalışmak için adım atacaklarını ve tüm teknolojileri paylaşacaklarını belirttiler.

60 otomobil üreticisi ile beraber çalışan Bosch, akıllı asistan konusunda da Google, Amazon ve Apple gibi markalarla, açık platformlar üzerinden birlikte geleceğin sürücüsüz otomobillerini geliştirebileceklerini de belirtti.

Firma, Türkiye’de 4 Ar-Ge merkezi, 700 mühendis ve 200 milyon TL yatırımla, 9 milyar TL ihracat gerçekleştirerek ekonomimize büyük katkı sağlıyor. Firmanın ülkemizde gerçekleştirdiği ciro, 2016’ya göre %32 artarak 15,5 milyar TL’ye ulaşmış durumda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.