DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Bakan Göktaş: ‘Her Bireyin Sosyal Refahını Çok Önemsiyoruz’

Bakan Göktaş, herkesin sosyal refahını önemsiyoruz diyerek, toplumun yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımızı vurguluyor.

06.07.2025
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ardahan ziyaretinin ardından yoğun bir programla Ağrı’ya geçti. Burada ilk olarak Valiliği ziyaret eden Göktaş’ı, Vali Mustafa Koç, AK Parti Milletvekili Ruken Kilerci ve AK Parti İl Başkanı İlhami Yıldız karşıladı. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Göktaş, şehirdeki gelişmeler ve ihtiyaçlar hakkında detaylı brifing aldı.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, şehirlerin ihtiyaçlarını yerinde görmek ve çalışmalarını değerlendirmek amacıyla bu tür ziyaretlerin büyük önem taşıdığını belirtti. Göktaş, şunları kaydetti:

“Aile Yılı kapsamında yürüttüğümüz projeleri ve çalışmalarımızı gözden geçirdik. Aynı zamanda mevcut ve yeni yatırımların durumu hakkında bilgiler aldık. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için çeşitli projeler yürütüyoruz. Bu ziyaretler, kuruluşlarımızın güncel durumunu yakından görmemize ve değerlendirmemize olanak tanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, 23 yıldır sosyal devlet anlayışını güçlendirmek adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Her bireyin sosyal refahını en üst seviyeye çıkarmayı amaç ediniyoruz.”

Göktaş, konuşmasının devamında, “Sosyal refahı artırmak için yürüttüğümüz çalışmalar ve sağladığımız destekler kapsamında, toplam yatırım ve destek tutarımız 20.5 milyar liradır. Ağrı’da 5 sosyal hizmet merkezi faaliyet gösteriyor. 2017 yılından bu yana, toplam 63 bin 195 haneye ziyaret gerçekleştirerek ihtiyaçları doğrudan tespit ettik ve çözüm yolları sunduk. Çocukların sağlıklı, güvenli ve sevgi dolu ortamlarda büyümesi bizim önceliğimizdir. Aile ortamında destek sağladığımız çocuk sayısı, Ağrı’da 2 bin 437’ye ulaşmıştır.”

Göktaş, ayrıca, 2012’den beri sosyoekonomik destek kapsamında Ağrı’ya toplam 517.9 milyon lira kaynak aktardıklarını ifade etti ve şunları ekledi:

  • İki kadın kooperatifimizle kadınların güçlenmesine önemli katkılar sağlıyoruz.
  • Şiddet önleme ve izleme merkezi ile kadın konuk evimiz, kadınlarımızın güvende kalmasına destek oluyor.
  • Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın aktif hayata katılımı için çeşitli projeler yürütüyoruz.
  • Bir bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 25 engelli birey, bir huzureviyle de 34 yaşlı vatandaşımız hizmet alıyor.
  • İnşallah, Ağrı’ya yakında yeni bir gündüzlü engelsiz yaşam merkezi kazandırmayı planlıyoruz.
  • Evde bakım hizmetleri kapsamında, Ağrı’da 4 bin 941 vatandaşımız bu avantajdan yararlanıyor.
  • 2006’dan itibaren evde bakım yardımına aktarılan toplam kaynak ise 1.77 milyar liraya ulaşmıştır.

Göktaş, çalışmalarını sürdürülebilir bir sosyal hizmet anlayışıyla devam ettirdiklerini vurgulayarak, 8 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfıyla ihtiyaç sahibi herkesin yanında olduklarını dile getirdi. 2025 yılına kadar, toplam 58 bin 913 haneye destek sağlamayı hedeflediklerini ve 2002’den 2025’e kadar toplamda 18 milyar 280 milyon lira sosyal yardım kaynağı aktardıklarını belirtti.

Son olarak, inşaatı tamamlanan 3 yatırım projesini de değerlendiren Göktaş, Ağrı’nın gelişimi ve refahı için çalışmalarımıza devam edeceğiz diyerek, kamuoyunun ve vatandaşların taleplerine kulak verdiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.