DOLAR 32,2997
EURO 34,8015
ALTIN 2.407,28
BIST 10.252,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C

Bakan Albayrak, salgının ekonomiye etkisini yorumladı

21.05.2020
A+
A-
Bakan Albayrak, salgının ekonomiye etkisini yorumladı Çin’den yayılan koronavirüs, imal ve tüketim alışkanlıklarını değiştirdi. İnsanların evlerine kapanması nedeniyle üretim büyük ölçüde durdu. Dünya ekonomisini büyük ölçüde etkileyen salgına karşı Türkiye çoğu tedbir aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın döneminin fırsata çevirebileceklerini dile getirdi. Define ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs salgını sonrası döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Albayak, “Geride bıraktığımız süreç, salgının Türkiye ekonomisine etkisinin, gelişmekte olan ülkelere göre fazla daha az olacağını gösterdi. Normalleşme döneminde, Türkiye için ortaya meydana çıkan potansiyeli ve ekonomide yeni galibiyet hikayesi yazma imkanını en iyi değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.
Bakan Berat Albayrak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı 365 oda ve borsa başkanı ile 61 sektör meclis başkanının katılımıyla gerçekleştirilen TOBB Ekonomi Buluşması’nda da manâlı değerlendirmelerde bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, “İnşallah normalleşme sürecinde, bundan sonraki dönemin ‘yeni normal’ olduğunu göz önünde bulundurarak tez adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Ekonominin yeni normale şipşak adapte olacağını düşünüyorum. Küresel sistemde tedarik zincirlerinin gözden geçirilmesi, üretim alanlarında alternatiflerin oluşturulması, sıhhat altyapısının yatırımlardan turizme her alanda öncelik haline gelmesi ile oluşacak. İşte bu dönemde kuvvetli üretim altyapısı, genç ve eğitimli insan kaynağı, küresel değişimlere hızlı adapte olan iş dünyası ve gelişmiş sanayisi ile Türkiye dünyada yıldızı daha da parlayan ülke olacak.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.