DOLAR 32,2618
EURO 34,8260
ALTIN 2.434,83
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Bahçeşehir Koleji’nin 3 Öğrencisi, Harvard ve Brown Üniversitesi’ne ‘Tam Burslu’ Kabul Edildi

07.04.2021
A+
A-

Dünyanın en prestijli üniversitelerinden olarak bilinen Harvard ve Brown, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi‘nde eğitim görmekte olan 3 Türk öğrenciyi kabul ettiler. Buna göre eğitimlerini bugüne kadar Diyarbakır‘da sürdüren üç arkadaştan ikisi Harvard, bir tanesi ise Brown Üniversitesi’nde eğitim hayatlarını sürdürecekler.

Konuyla ilgili açıklamalar, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel tarafından yapıldı. Öğrencilerinin Harvard ve Brown gibi prestijli üniversitelere tam burslu olarak kabul edildiklerini söyleyen Hüseyin Yücel, bunun gururunu yaşadıklarını vurguladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre Dicle Ezgi Ekinci ve Nehir Toklu Harvard’a, Seyit Metin Barut ise Brown Üniversitesi’ne gidecek.

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır

Bahçeşehir Koleji tarafından yapılan açıklamalarda, öğrencilerin hangi bölümlere tam burslu olarak kabul edildikleri de açıklandı. Yapılan açıklamalara göre Dicle Ezgi Ekinci Biyomühendislik, Nehir Toklu Uluslararası İlişkiler ve Matematik, Seyit Metin Barut ise Bilgisayar Bilimi okuyup kariyerlerini buna göre şekillendirecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.