DOLAR 32,1743
EURO 34,6991
ALTIN 2.447,14
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Baharda rotanızı Avrupa’ya çevirmenizi sağlayacak öneriler

12.04.2018
A+
A-
1 / 31

Havaların yavaş yavaş ısınmaya başladığı ve günlerin uzadığı şu günlerde seyahat etme isteğimiz de artmaya başlıyor. Doğanın uyanması ile birlikte biz de kendimizi daha canlı ve hareketli hissediyoruz. Önümüzde küçük kaçamaklar yaparak bahara merhaba diyebileceğimiz 23 Nisan ve 1 Mayıs gibi tatil günleri bulunması da çok güzel bir fırsat. Henüz planınız yoksa rotayı Avrupa’nın en keyifli şehir ve kasabalarına çevirmeye ne dersiniz? İşte size plan yaptırtacak bazı öneriler…

Fotoğraflar: Banu GÜNDOĞDU

2 / 31

Strazburg
Strazburg, Fransa’nın Alsace Bölgesi’nde bulunan bir şehir. Almanya ve İsviçre’den de kolaylıkla ulaşılabildiği için özellikle Alsace köylerini gezmek isteyen turistler tarafından tercih edilmekte.

3 / 31

La Petite France Strazburg’un en güzel bölgesi. Burada rengârenk Alsace evlerini görebilirsiniz. Strazburg Notre Dame Katedrali, büyüleyici ve göz kamaştırıcı mimarisi ile şehirde ön plana çıkan yapılardan. Şehrin kanallarını gezmek isterseniz ‘Batorama’ adındaki botlarla düzenlenen turlara katılabilirsiniz.

4 / 31

Alsace Köyleri
Alsace Bölgesi yemyeşil bir doğanın içinde yer alan ufacık, şekerlemeye benzeyen renkli köylerden oluşuyor. Strazburg’tan sonra rotanızı, gezmesi çok keyifli olan bu bölgedeki köylere çevirebilirsiniz.

5 / 31

Strazburg’tan araba kiralayarak 45 dakika gibi kısa bir sürede bu köylere ulaşabilirsiniz. Yol boyunca o kadar güzel köyler bulunuyor ki insan hepsini tek tek gezmeden ayrılmak istemiyor.

6 / 31

Bergheim, Ribeauvillé, Riquewihr, Kaysersberg, Kientzheim, Eguisheim ziyaret etmeniz gereken en güzel köyler. Köyler araçla birbirlerine çok yakın olduğu için yolculuk planınızı mutlaka araba kiralayarak gerçekleştirmelisiniz.

7 / 31

Köylerde arabayı park edebileceğiniz alanlar rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Evler o kadar renkli ve göz alıcı ki dolaşırken hayranlık duymamak mümkün değil.

8 / 31

Köylerin tadını çıkarmak için herhangi birinde konaklamanızı tavsiye ederim. Sabah mis gibi çiçek kokan yemyeşil doğanın içinde uyanmak son derece keyifli…

9 / 31

Alsace köylerinde gezerken fırından yeni çıkmış kurabiyelerin etrafa yayılan mis gibi kokularını hissedeceksiniz. Hindistan cevizli, fıstıklı gibi çeşitleri olan bu Alsace makaronlarından mutlaka denemelisiniz.

10 / 31

Colmar
Colmar, Alsace Bölgesi’nin en popüler yerlerinden biri. Köylerin sakinliğinden sonra burası biraz daha hareketli ve kalabalık gelecektir. La Petite Venise, Colmar’ın en keyifli bölgesi. Buradaki kafelerde vakit geçirip botlarla nehir turu gerçekleştirebilirsiniz.

11 / 31

Colmar’da St. Martin’s Church, Eglise des Dominicains gibi kiliseleri gezebilir, Marché couvert de Colmar marketinde atıştırmalık bir şeyler yiyebilirsiniz.

12 / 31

Bled
Avrupa’daki en romantik kasabalardan biri Bled, Ljubljana havaalanına yarım saat mesafede bulunuyor. Kasabaya adını veren Bled Gölü’nün ortasında bulunan Bled Adası manzaraya güzellik katıyor. Bled Adası’na gölün çevresindeki belli noktalardan kalkan Pletna ismindeki ahşap botlara binerek ulaşabilirsiniz.

13 / 31

Adada bulunan kiliseyi gezdikten sonra önce bir dilek dileyin ve dilek çanını çalmayı unutmayın. Adada kısa ve keyifli bir yürüyüş gerçekleştirmeniz de mümkün.

14 / 31

Bled Kalesi ise muhteşem göl manzarası ile kasabada uğramanız gereken ikinci önemli yer. Kaleyi gezip manzarayı izlemek için kafesinde vakit geçirmenizi öneririm. Bled’in ünlü tatlısı Kremsnita’yı denemeden Bled’den ayrılmayın.

15 / 31

Vintgar Kanyonu
Bled’den sonraki durağınız Vintgar Kanyonu olmalı. Araba ile 15-20 dakika mesafedeki bu doğal güzelliği görmelisiniz. Aracınızı park ettikten sonra yürüyebileceğiniz platformlar başlıyor.

16 / 31

Yaklaşık 1,5 kilometrelik bir yürüyüşten sonra sizi Sum Şelalesi karşılayacak. Hava güzelse yüzenleri görmeniz de mümkün.

17 / 31

Burası trekking yapmak isteyen doğa tutkunları için de oldukça keyifli bir yer. Triglav Ulusal Parkı’nda düzenlenen yürüyüş etkinliklerine katılabilirsiniz.

18 / 31

Giethoorn
Giethoorn, Hollanda’nın en güzel kasabalarından biri. Amsterdam’dan arabayla bir buçuk saat mesafedeki kasabaya araçların girmesi yasak… Kasabanın girişindeki otoparka arabanızı park etmeniz gerekiyor.

19 / 31

Arabaların girmediği, sadece bisiklet ve botlarla gezilebilen bu kasaba son derece dinlendirici. Yemyeşil ağaçlar ve rengârenk çiçeklerle süslü bahçeleri, masallardan fırlamış gibi görünen evleri ile herkesi büyüleyen bir yer.

20 / 31

Kanal gezisini bot kiralayarak ya da 10-15 kişilik botlara binerek gerçekleştirebilirsiniz. Bot ile gezdikten sonra kasabayı mutlaka yürüyerek de keşfetmelisiniz.

21 / 31

Marsilya
Fransa’nın Cote d’Azur Bölgesi’nde bulunan Marsilya, bölgedeki diğer şehirlerden farklı olarak zaman zaman Arap etkisini de hissettiğiniz bir yer. Eski Liman Bölgesi, Saint Jean Kalesi gibi önemli yerleri dışında Marsilya Katedrali, şehrin en göz alıcı yapısı.

22 / 31

Rue du Panier Caddesi ve çevresi Marsilya’da dolaşırken en keyif olacağınız yerler olacak. Dar sokakları, Arnavut kaldırımları, ufacık meydanları, rengârenk evleri biraz Balat’ı, biraz Malta’yı anımsatıyor.

23 / 31

Evlerin pencerelerinden sarkan çamaşırlar, camlardan yükselen müzik sesleri, sokaklarda koşan çocuklar size Avrupa’da olduğunuzu unutturacak. Hediyelik eşya satan dükkânlarda başta lavantalı olmak üzere çeşit çeşit sabunlar alabilirsiniz.

24 / 31

Hallstatt
Avrupa’nın en güzel köyleri listelerinde adını sık sık duyduğunuz yerlerden biri Hallstatt. Avusturya’nın en güzel köyü Hallstatt’a tren veya araba ile ulaşmak mümkün. Eğer tren ile gelirseniz, istasyondan sizi 5 dakikada Hallstatt’a götürecek botlara binmeniz gerekiyor.

25 / 31

Hallstatt, dağların arasında kalmış, göl kenarındaki ahşap evleriyle ziyaretçilere adeta bir tablo sunuyor.

26 / 31

Burası aynı zamanda bir tuz üretim merkezi. Salzwelten tuz madenini ziyaret etmek isterseniz füniküler ile çıkarak madene ulaşabilirsiniz. Fünikülerden indiğinizde soluk kesici bir manzara ile karşılaşacaksınız.

27 / 31

Venedik
İtalya’nın en çok turist çeken şehirlerinden biri hiç kuşkusuz Venedik. Yazın havanın çok sıcak ve nemli olması nedeniyle baharda keyifle gezebileceğiniz bir yer.

28 / 31

Kanallarla ve köprülerle birbirine bağlı adalardan oluşan Venedik’te gondol turu en çok tercih edilen aktivitelerden biri. Adada çok fazla sanat galerisi yer alıyor. Ayrıca düzenlenen mimarlık ve film bienalleri de çok sayıda ziyaretçi çekmekte.

29 / 31

Venedik çevresinde görülmeye değer en güzel adalardan biri Burano Adası. Bu adayı ünlü yapan en önemli şey yeni boyanmış kadar canlı ve rengârenk evleri. Adada yaşayanlar eskiden geçimini çoğunlukla balıkçılıkla sağlarlarmış. Sarhoş bir şekilde dönen balıkçılar evlerini tanıyabilsinler diye evlerin bu kadar renkli olduğu söylenir.

30 / 31

Adada dantel işçiliği de son derece önemli. Birbirinden güzel dantel satan dükkânlar dışında adada bir de dantel müzesi bulunuyor.

31 / 31

Vaktiniz kısıtlı olsa da mutlaka görmeniz gereken diğer bir ada da Murano. Cam işçiliği ile ünlü bu adada her yer cam ürünleri satan dükkânlarla dolu. Dar sokaklarında yer alan cam atölyelerinden birini ziyaret edip cama nasıl şekil verildiğini izleyebilirsiniz. Adada camdan yapılan her ürün ne yazık ki orijinal Murano camı değil. O nedenle alışverişinizi yaparken aldığınız ürünün sertifikalı olmasına dikkat edin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.