DOLAR 32,2226
EURO 35,1173
ALTIN 2.512,43
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

50 yıl önce çekici bulunan güzellik ve moda trendleri

15.04.2020
A+
A-

Şu an güzellik algısının temelini oluşturan kadın kıvrımları, uzun zaman önce düz ve kıvrımsız vücutlar ile hayat buluyordu. Neredeyse kıvrımsız denebilecek zayıf görünümlü figürler herkesin dikkatinin merkezinde idi. Uzun zamandır devam eden eski günlerin modern podyumlar üzerindeki etkisini görüyoruz. Modellerin çoğu uzun, yalın ve kıvrımsız. Değişim, 60’lı yıllarda, şehvetli Marilyn Monroe tarafından belirlenen güzellik standardı, tüm dünyada milyonlarca genç kız için bir moda yıldızı ve rol modeli haline gelen Twiggy tarafından devralındığında gerçekleşti. O zamandan beri modeller her geçen on yılda incelmeye başladı.

60’ların sonu, hem erkeklerin hem de kadınların herkesin güzel bir vücut hakkındaki görüşlerini tamamen değiştirdiği zamandı. Hiç kimse 60’lardan önce selülit veya fazla kiloya önem vermedi, ancak zaman geçtikçe çoğu kadının saplantısı haline geldi. Bu fazlalık olarak gördükleri ölçüleri kalçalarından dökmek için kuvvetli egzersizler yaptılar; hatta selülitten kurtulmak için özel oklavaları kullandılar. Masajlar da oldukça popüler hale geldi.

Androjenlik

Androjenlik

Androjenlik modern bir trend gibi görünebilir, ancak onlarca yıldır varlığını sürdürmektedir. Popülerliği, kadınlar özgürlüklerini keşfettikçe ve farklı stillerle denemeler yaparken dalgalarla geldi. 20’li yıllarda nispeten kısa bir sıçramadan sonra, androjenlik, 60’lı yıllarda erkek ve kadın modası arasındaki tüm sınırları silen yeni cesur tasarımlar ve havalı stillerle geri döndü. Hala o dönemde doğan tüm unisex kıyafetlerin tadını çıkarıyoruz.

Bazı ayakkabı stilleri, bacakların uzunluğunu vurgulamak (veya görsel olarak geliştirmek) için ortaya çıktı. Bellbottom pantolonları modaya girdiğinde 70’lerin başında bir şeyler değişti, ancak bacaklar hala ön plandaydı. Uzun ve ince bacaklar, mini etek ve şortlar ile özgürleşti.

Hem erkekler hem de kadınlar, eski geleneklere ve sıkıcı formalitelere karşı bir isyan olarak uzun saç stilleri kullanmaktan hoşlandılar. Kadınlar önceki nesillerden farklı görünmek istiyorlardı ve doğal serbest dolaşan saçlara geri dönmek istediler. Tabii ki, erkekler bu kadınsı saç stilini inanılmaz derecede çekici buldular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.