DOLAR 32,4325
EURO 34,6035
ALTIN 2.382,99
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Ayşe Kökçü’den online jübilesinde konuşulacak talimat

25.05.2020
A+
A-

Geçtiğimiz gün doğum günü olan aynı gün Şehir Tiyatroları’ndan da emekli olan artist oyuncu Ayşe Kökçü’ye canlı yayında pasta kesildi.

Sanat hayatından bazı hatıraları izleyicilerle paylaşan Ayşe Kökçü, “Gencay Gürün’den önceki yönetim beni kötü figürasyonlara vermeye çalıştı. Gencay Gürün’ün hayatımda önemlidir. Bana 1984 yılında ‘Lüküs Hayat’ rolünü verdi. Ardındaki ‘Bir Kadın’, ‘İki Efendinin Uşağı’, ‘Vişne Bahçesi’ gibi piyeslerde rol aldım.” ifadelerinde bulunurken ‘Lüküs Hayat’ta yıllarca birlikte rol aldığı merhum oyuncu Suna Pekuysal’dan söz açılınca ise “Suna Pekuysal ile turnelerde çok anılarımız var. 1991’de Azerbaycan’a gideceğiz. Trabzon’a indik uçakla. ‘Azerbaycan’da yer sarsıntısı oldu. Geri dönün’ diye telefon geldi. Suna Abla ‘Ben hayatta dönmem’ dedi. Turne 10 gün sonraya ertelendi. DSİ’nin misafirhanesinde uygun bir oda bulduk. Suna abla ile aynı odada kaldık. Küçücük bir odaydı. Orada olağanüstü bir 10 gün geçirdik. Suna abla pozitif uyumazdı. Bana Ayhan Işık’lı, Belgin Doruk’lu hikayeleri anlatırdı; keşke bir teybe alsaydım. Onunla öbür bir iletişimimiz vardı.” şeklinde konuştu.

“Bizimkiler dizisinde rol alırken tiyatroda uzun yıllar ‘Lüküs Hayat’ harici diğer rol alamadım. Allah sıhhat versin Kenan Işık’ın bunda büyük rolü oldu. İzin alıp Nedim ile de bir uzlaşma yapmıştık; tak diye ‘Lüküs Hayat’ı koydu, ‘Genel sanat yönetmenim Nedim Saban Bey ile anlaştık biliyorsunuz’ deyince Kenan Işık, ‘İlk işiniz burası’ demişti. Ben de kendisine cevap olarak ‘Ben Uludağ’a tatile gitmiyorum’ demiştim. O ve yönetimde onunla beraber olan millet çok engellediler. Fakat ne kadar engellerlerse engellesinler ben hala 60 küsür yaşında sahnedeyim” diyen Ayşe Kökçü, efsane dizi ‘Bizimkiler’den laf açılınca ise, “Bizimkiler fazla bizden bir diziydi. 2002’de bitti hala sokakta çevirip Bizimkiler’i soruyorlar. Çok cana yakın bir yapımdı. Büyük bir kadroydu, son derece kıymetli arkadaşlarımız rol aldı. ‘Nazan’ rolüne seçilince şaşırdım. Umur Bugay beni ‘Bahar Noktası’ oyununda izlemiş ve bu role uygun görmüş. Sahiden iki kadın karakter çok farklıydı lakin aramak o şekilde düş etmiş. Rol arkadaşlarımızla uzun seneler birlikteydik. Atılay, Bensu çocuklarımız gibi elimizde büyüdü” biçiminde konuştu.

Ahmet Kaide ve Murat Cemcir ile “Kardeş Payı” dizisinde saygı sevgi çerçevesinde bir alıştırma gerçekleştirdiklerini anlatan Ayşe Kökçü, “Şimdiki dizi setlerinde gençler var. Onlar başlıca başrol oynuyorlar… Gerekince dost olup konuşuyorsunuz fakat sınırları anlamak fazla önemli. İnsanları kırmam, kimsenin de beni kırmasına izin vermem. Aile terbiyesi çok manâlı. Ne olursan olan aile görgün çok kayda değer. İster oyuncu ol, ister müzisyen ol, ister artist ol… Aile görgüsünden yoksun büyümüşsen hiç bir şey olamazsın. Aile görgüsü almış gençler ilişkilerinde çok tatlılar. Onun dışındakiler son derece agresif. Hele bir de yeteneksizlerse yanlarına yaklaşım.” şeklinde konuştu.

Yeni sezonda “Tatlı Kaçık” isimli oyunu sergilemeye devam etmeyi düşündüğünü açıklayan Ayşe Kökçü, belediyenin emekli paralarını düzgün ödemiyor oluşunu da canlı yayında dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.