DOLAR 32,3733
EURO 34,9950
ALTIN 2.325,67
BIST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Ayrılık sonrası kaçınmanız gereken 7 şey

20.07.2021
A+
A-

Göz çevresi kırışıklıkları neden olur

Göz çevresi kırışıklıkları neden olur?

Yüzün en hassas cilt bölgesi göz çevresidir. Yaşlanma belirtilerinin kendini göstermeye başladığı yerlerin başında da yine göz çevresi geliyor. Göz çevresindeki kırışıkların oluşmasındaki en büyük neden göz çevresi cilt yapısının ince olmasıdır.

Buna bağlı olarak bu bölgedeki kolajen ve elastin üretimi azalmaya başladığı zaman kırışıklarda oluşmaya başlar. İnce cilt yapısına ait olan bu bölge aynı zamanda da sürekli hareket halindedir. Sık sık tekrarlanan mimik hareketleri de (gözleri kısmak gibi..) göz çevresindeki kırışıkların oluşmasında etkendir.

Kırışıklık oluşumlarını hızlandırıcı faktörler nelerdir

Kırışıklık oluşumlarını hızlandırıcı faktörler nelerdir ?

Güneş ışınlarının verdiği hasar, göz çevresinde bulunan kasların çok sık çalışması, sigara ve alkol, yoğun yaşanan stres, iklim koşulları, dengesiz beslenme, az su tüketimi, göz makyajı yoğun yapmak ve makyajı temizlenmemek gibi faktörler göz çevresinde kırışıklık oluşumunu hızlandırır.

Ayrıca cildin kuru olması, açık tenli ve renkli gözlü olmak da faktörlerden biridir. Çünkü açık ten ve renkli göz rengine sahip kişiler güneş ışınlarına daha duyarlıdır ve gözlerini korumak için daha fazla kısarlar.

Sık yapılan bu harekette göz çevresinin yaşlanmasında etkili olur. Koyu ciltli kişilerin derisi daha kalın olduğu için özellikle yağlı cilde sahipse kırışıklık oluşumuna karşı daha dayanıklıdır.

Göz çevresi hangi yaşlarda kırışmaya başlar

Göz çevresi hangi yaşlarda kırışmaya başlar ?

Göz çevresinde oluşan kırışıklıklar kişiden kişiye değişim gösterir. Bazılarında 20’li yaşlarında oluşmaya başlarken bazılarında 30’lu yaşlarda meydana gelmeye başlar. Ancak ilerleyen yaşla birlikte kalıcı olmaya başlar ve giderek derinleşir.

Erkek ya da kadın fark etmeksizin iki cinste de görülür. Göz çevresi kırışıklıkları herkes için can sıkıcı bir sorundur ve özgüveni de olumsuz etkiler.

Göz çevresi kırışıklarının tedavisi nedir

Göz çevresi kırışıklarının tedavisi nedir ?

Göz çevresi kırışıklarının tedavisi için mezoterapi, botoks, dolgu ve plexr ameliyatsız uygulamaları vardır. Bunların yanında göz çevresi estetiği için direkt ameliyat olma seçeneği de vardır.

Ancak ameliyat olmaya soğuk bakanlar için plexr tedavisi en uygun seçenek olacaktır. Yalnız plexr adı altında şu anda bir çok patentsiz uygulamalar mevcut. Bu duruma hastaların dikkat etmesi gereklidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.