DOLAR 32,4087
EURO 34,7827
ALTIN 2.401,97
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Avusturya’da Bir kişinin Ölümüyle Aşı Uygulaması D…

08.03.2021
A+
A-

Avusturya’da AstraZeneca’nın ürettiği Kovid-19 aşısını olan bir hemşirenin hayatını kaybetmesi diğerinin ise ağır hastalanmasının ardından yetkililer aşılama sürecini askıya aldı.

Avusturya’da bir kişinin aşı sebepli ölmesinden dolayı, uygulamalar durduruldu. Kararın Viyana yakınlarındaki Zwettl ilçesinde iki kişinin aşı olduktan sonra karşılaştığı sorunların ardından alındığı açıklandı. 

‘Şu anda aşıların bu sonuçları doğurduğuna dair kesin bir delil yok’ diyen yetkililer, konu hakkında soruşturma başlatılacağını duyuruldu. 

Hayatını kaybeden 49 yaşındaki kadının kanında şiddetli pıhtılaşma sorunu yaşamasından dolayı geçen hafta sonu hastaneye kaldırıldığı, Viyana’daki hastanenin acil ünitesine naklinden bir gün sonra ise hayatını kaybettiği ifade edildi. Yerel basının hemşire olduğunu ileri sürdüğü kadının bu sorunla karşılaşmadan 10 gün önce AstraZeneca aşısı olduğu tespit edildi.  

Aynı günlerde ise yine aşının ilk dozunu olan 35 yaşındaki bir kadın, akciğerinin pıhtı atmasından dolayı hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyiye gittiği ifade edilen kadının da ölen kişi ile aynı klinikte çalışan bir hemşire olduğu ileri sürüldü. 

Bir kaç gün önce de Güney Kore’de AstraZeneca aşısını olan iki kişi hayatını kaybetmişti. iki kişinin de zaten ağır sağlık sorunlarının olduğu belirtilirken konu hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

AstraZeneca aşılarında mart ayında yaşanan bu iki olay dışında şu ana kadar aşı nedeniyle bir ölüm vakası tespit edilmedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.