DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Avokadonun Cilde Faydaları Neler?

05.08.2021
A+
A-

Avokado, sağlıklı bir cilt için yararlı olan pek çok besin değerleri ile doludur. Kuru, çatlamış, hasarlı olan cildi besler. Avokadonun cilde olan mucizevi faydalarını öğrendiğinizde ondan vazgeçemeyeceksiniz! Avokadonun cilde yararları neler?

Yararları saymakla bitmeyen ve diyet yemeklerinin başrol oyuncusu avokado, yalnızca beslenme düzeninizde değil aynı zamanda cilt bakımı için de son derece faydalı. Cilde sağladığı yüksek nem oranından sivilce ve yara izlerini iyileştirme özelliğine kadar avokadonun cilt bakımına olağanüstü faydaları var. Peki avokadonun faydaları neler? Avokadonun cilde yararları neler?

AVOKADONUN YARARLARI NELER?

Avokadonun faydaları neler? Sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak isteyenlerin sofralarından eksik etmediği avokado; içeriğindeki yüksek düzeyde faydalı yağ ve vitaminler sayesinde cilde de sayısız fayda sağlıyor. Bu özelliğiyle kozmetik ürünlerinin formüllerinde de yer almaya başlayan avokadonun cilde faydalarını sizler için anlattık…

AVOKADONUN CİLDE YARARLARI NELERDİR?

Avokadonun cilde yararları neler? Avokadolar potasyum açısından zengindir ve genel sağlık için hayati derecede önemli olan potasyum sodyum oranını başarılı bir şekilde dengelerler. Son derece iyi bir enerji kaynağıdır. Yapılan bir araştırmaya göre avokado kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, bakır, manganez, fosfor ve çinko içerir. Ayrıca yüksek A vitamini ihtiva eder.

A vitamini bağışıklığı artırır, göz sağlığını geliştirir, kemik ve dişleri güçlendirir. K, C, E, B6, D, tiamin, riboflavin ve niasin, büyük bir diyet lifi kaynağıdır ve tek bir porsiyon günlük ihtiyacın % 40’ından fazlasını sağlayabilir.

Avokado, sağlıklı bir cildin korunmasına yardımcı olan birçok vitamin ve mineral içerir. Avokadolarda bulunan karotenoidler, güneşe maruz kalmadan dolayı ciltteki UV’ye bağlı iltihaplanmayı azaltır. Saf avokado yağı cildi güneş yanığı hasarına karşı korumaya yardımcı olur.

Yaşlanma karşıtı

Avokado tüketmek ve cilde saf nemlendirici avokado yağı uygulamak yaşlanmanın dezavantajlarını en aza indirir. Antioksidan özelliklere sahip lutein ve zeaksantin gibi bileşikler içerir. Lutein ve zeaksantinin, cildi hem UV ışınlarından hem de radyasyondan koruyarak yaşlanma sürecinin belirtilerini azaltabileceğini göstermektedir.

Cildi nemlendirir

Uzun süre nemsiz kalan ciltte, kırışıklıkların ve cilt hasarlarının oluşması kaçınılmaz olur. Bu nedenle; özellikle kuru ve çatlamış ciltlerin nemsiz kalmamasına dikkat edilmelidir. Avokado yağı, içeriğindeki A, C ve E vitaminleriyle cildi besleyerek ihtiyaç duyduğu nemi almasını sağlar. Cildi nemlendirirken yağlı bir tabaka oluşturmadığı için de birçok nemlendirici kremin aksine akne oluşumuna neden olmaz.

Cildi onarır ve yeniler

Avokado yağı, doğal bir antiaging olarak bilinir. Bu özelliğiyle cildin hava almasına yardımcı olur ve hücrelerin yenilenmesine katkı sağlar. Böylelikle kırışma ve sarkma gibi yaşlanmanın olumsuz etkilerini mümkün olduğunca geciktirir.

Cildi korur, zarar görmesini engeller

İçeriğindeki antioksidan birleşenler sayesinde UV ışınlarına karşı kalkan olarak da kullanılabilen bu özel yağ, cildi güneşin zararlı ışınlarından koruyarak yaşlanma lekelerinin oluşumunu büyük ölçüde önler. Böylelikle cildin genç görünümünü uzun yıllar korumasını sağlar.

Cildin pürüzsüz güzelliğini ortaya çıkarır

Cildinin solgun görünümünden şikayet edenler için doğal bir çözüm olan avokado yağı, içeriğindeki mineraller sayesinde cilde parlaklık verir. Aynı zamanda ciltteki renk uyumsuzluğunu da dengeleyerek bebeksi bir görünüm sağlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.