DOLAR 32,2658
EURO 34,7175
ALTIN 2.401,17
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Asus Zenbook UX325, UX425 ve UM 425 tanıtıldı! Asus düzenlediği online etkinlikte Zenbook serisinin yeni modelleri UX325/UX425 ve UM425’i tanıttı. …

22.06.2020
A+
A-

Bugün YouTube üzerinden düzenlenen online etkinklikte Zenbook modellerinin yeni sürümleri duyuruldu. Bu etkinlikte 3 ayrı Zenbook modeli tanıtıldı. Bu modeller sırasıyla UX325/UX425 ve UM425. İlk olarak UX serisinin yeni modellerinin detaylarına birlikte bakalım. Gücünü Intel’in yeni tür işlemcilerinden i7 1065G7’den bölge UX serisi, kullanıcı seçimine bırakılmış iki farklı ekran boyutu ile kullanıcıları karşılıyor. Bu farklı 2 ekran boyutu Full HD çözünürlük ile ürünlerde yer alıyor. Hafif olmasıyla beraber uyarı çeken bu iki model 1.07kg (UX325) ve 1.13kg (UX 425) ağırlıklarıyla genelde bu kategoride bulunan diğer notebook modellerine göre kendilerini öne çıkarıyor.

Asus Zenbook UX 325 ve UX 425 teknik özellikleri

Bu iki model 13 inç ve 14 inç ekran boyutlarıyla kullanıcıları karşılıyor. Ekran boyutu olarak sadece farklı olan bu modellerin işlemci ve diğer donanımları birebir aynı. İşlemci olarak bu 2 modelde Intel’in I7 1065G7 işlemcisi yer alıyor. Bu yeni cins Intel işlemci, düşük güç tüketimiyle kendini öne çıkartıyor. İşlemciye ilave olarak Ram tarafında 32 GB’a kadar özelleştirebilir Ram seçenekleri ile karşılaşıyoruz. Bu RAM seçeneklerinin detayları ürünler satışa çıktıktan daha sonra muhakkak olacak.

Ekran kartı olarak da bu ürünler ofis kullanımına özel olduğu için Intel’in Iris Plus Graphics 640 modeli kullanılmıuş. Bu GPU bir uçtan bir uca jurnal kullanım ve büro işlemlerinde herhangi bir bıkkınlık olmadan bu ürünleri kullanabiliyorsunuz. Bağlantı tarafına da görmek icabında bu tarafta Wi-Fi 6 ve Bluethooth 5.0 ile karşılaşıyoruz. Bilhassa yeni teknolojilerden Wi-Fi 6’nın bu ürünlerde yer alması ilerleyen dönemler için kullanıcılara epeyce üstünlük sağlayacaktır.

Depolama tarafında da 2 TB’a yükseltilebilir m2 SSD modelleri ile karşılaşıyoruz. Kendi ihtiyacınıza kadar özelleştirme imkanının verilmesi epeyce güzel olmuş.

Son olarak UX 325 ve UX 425‘in batarya tarafında kullanıcılara neler sunduğundan bahsedelim. Ürünlerde yer alan 4 hücreli pil baştan sona 22 saate değin aralıksız bir şekilde tatbik sağlayabiliyorsunuz. Bağlı burada uyarı edilmesi gereken bir detayda bulunuyor. O da kullanıcının yapmış olduğu işlemler. Bu işlemler ile pil tüketimi doğru orantılı şekilde olacaktır.

UX serisinin detaylarına sizlerle beraber değindik. Acilen online etkinlikte tanıtılan bir öteki model UM 425’in teknik detaylarına çabucak bir göz atalım.

Asus Zenbook UM 425 teknik özellikleri

UM 425 modelinde tek bir ekran boyutu ile karşılaşıyoruz. Bu ekran 14 inç büyüklüğünde ve Full HD çözünürlüğe sahip. Donanım tarafında ise bu sefer AMD‘nin yeni nesil işlemcilerinden biriyle karşılaşıyoruz. Asus Zenbook UM 425 gücünü AMD Ryzen 7 4700U işlemcisinden alıyor. Mobil dünyasının yeni tür işlemcilerinden olan bu model performansıyla göz dolduruyor.

Ram tarafında da 16 GB’a dek yükseltilebilir 3733 Mhz RAM ile karşılaşıyoruz. Ram tarafında bu hızlara ulaşılabiliyor olması hız konusunda ürünü öne çıkartıyor. Grafik kartı olarak da görmek icabında bu tarafta işlemci ile entegre olan AMD Radeon Graphics yer alıyor. Bu GPU düşük zor tüketimi bir uçtan bir uca ısınma konusunda herhangi bir bezginlik yaşatmayacaktır.

Son olarak ürünün bağlantılarından ve ağırlığından bahsedip haberimizin sonlandıralım. Asus Zenbook UM 425 1.13 kg ağırlığında. Ofis bilgisayarlarının genelde ağırlıklarına baktığımızda ürünün ağırlığı gayet ideal seviyelerde. Temas tarafında da Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.0 teknolojileriyle karşılaşıyoruz. Geleceğe yönelik bağlantılara sahip olan bu mahsul kullanıcılarını memnun edebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.