DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Aşırı Terlemeyi Hayıt Tohumu ile Engelleyin

17.09.2020
A+
A-

Namus otu olarak da bilinen hayıt tohumu, eski çağlardan beri kadın hastalıklarını tedavi etmek amacıyla kullanılıyor. Hayıt tohumu kadın hastalıklarının yanı sıra aşırı terleme ve cilt problemlerini çözmek için de etkili bir besindir. Yaygın olarak bilinmeyen ama birçok sağlık sorununa iyi gelen bu bitkinin faydaları saymakla bitmiyor.

HAYIT TOHUMU NEDİR?

Çiçekleri yazın sonunda açan, sonbahara yemiş vermeye başlayan hayıt, aynı zamanda beş parmak otu olarak da bilinir. Hayıt ağacı 5 ila 7 yapraktan oluşur ve Akdeniz bölgesinde bolca bulunur. Yaprakları ve yemişleri şifa için kullanılan hayıt otunun sapı da sepet yapımında kullanılır.

HORMON DENGESİZLİĞİ

Araştırmalara göre hayıt, hormon dengesini sağlayan hipofiz bezini düzenlediği gözlemlenmiştir. Hormon dengesizliğinden kaynaklanan kadın hastalıklarına da bu sebeple iyi geldiği düşünülüyor. 

AŞIRI TERLEME

Aşırı terleme sorunu, kişilerin hayat kalitesini olumsuz etkileyebilmektedir. Hayıt tohumu, ter bezlerinin daha doğru çalışmasına destek olur ve aşırı sıvı kaybını engeller. 

PANZEHİR ETKİSİ

Zehirli hayvanların sokmalarına karşı panzehir özelliği vardır. Bağırsaktaki parazitlerin de idrar yolu ile dışa atılmasına yardımcı olur.

CİLT SAĞLIĞI

Hayıt, birçok kişinin dert yakındığı akneyi de yok etmek için birebirdir. Özellikle yağlı ciltlerde T bölgesinde oluşan siyah noktaları önler. Cildin daha sağlıklı görünmesine destek olur.

ANNE SÜTÜ

Hayıt tohumu aynı zamanda anne sütünü de artırır. Kadınlarda sık ortaya çıkan hormonal bozukluklara bağlı gelişen depresyon ve stres rahatsızlıklarının yaşanma ihtimalini azaltır.

DÜŞÜK RİSKİ

Rahim duvarlarını güçlendiren hayıt tohumu, düşük riskini azaltır. Yapılan araştırmalarda kadınlardaki hamile kalma hormonunu artırdığı için gebe kalma oranını yükseltir.

NASIL TÜKETİLMELİ?

Hayıt tohumunu toz haline getirin ve kaynatın. 10 dakika demledikten sonra süzün. Ayrıca kısırlık tedavisi gören kadınlara, hayıt çayını düzenli tüketmek tavsiye edilir. 

İLİşKİLİ HABERLER Bu Besinin Sapı Bile Faydalı

Bu Besinin Sapı Bile Faydalı

Hünnap Meyvesinin Yararları

Hünnap Meyvesinin Yararları

Dünyanın En Faydalı Besini Belirlendi

Dünyanın En Faydalı Besini Belirlendi

Bu Besinlerin Faydalarını Yaşlanınca Göreceksiniz

Bu Besinlerin Faydalarını Yaşlanınca Göreceksiniz

İLİşKİLİ GALERİLER Sumak Suyu Kadın Hastalıklarını Bitiriyor!

Sumak Suyu Kadın Hastalıklarını Bitiriyor!

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Kivinin Faydaları Nelerdir?

Limon ve Suyunun İnanılmaz Faydaları

Limon ve Suyunun İnanılmaz Faydaları

Yeşil Çay Faydası Nelerdir?

Yeşil Çay Faydası Nelerdir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.