DOLAR 32,3698
EURO 34,9364
ALTIN 2.325,48
BIST 9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Aşının İkinci Dozu Profesöre de Yapıldı

31.10.2020
A+
A-

Bütün dünyayı etkisi altına alan salgın sebebiyle birçok aşı denemesi yapılmaya devam ediyor. Çin’de geliştirilip Türkiye’ye getirilen Kovid-19 aşısının ikinci dozu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek’e uygulandı.

Çin’de geliştirilen aşının Türkiye’de Faz3 çalışmaları kapsamında yapılan gönüllü uygulamaya katılan Prof. Dr. Mustafa Gerek, Ankara Hastanesinde 14 gün önce ilk dozu olmuştu ve sürenin dolmasının ardında 2. doz uygulandı. Aşının ikinci dozunu yaptıran Prof. Dr. Gerek, birinci aşı nedeniyle herhangi bir yan etki hissetmediğini belirterek, ‘Bugün aşının ikinci dozunu olduk. Bundan sonraki süreçte ilgili arkadaşlarımız, herhangi bir yakınma olup olmadığını yakından takip edecekler. Bizim de bir takip formumuz var ve o takip çizelgesine gelişmeleri işleyeceğiz. Sonuçlarını hep beraber göreceğiz’ açıklamalarını yaptı.

RİSKİ PAYLAŞTIĞIMIZI GÖSTERMEK İÇİN GÖNÜLLÜ OLDUK

Aşı yaptırırken iğneyi bile hissetmediğini söyleyen Prof. Dr. Gerek, ’Aşı çalışmasında yer alan meslektaşlarımıza destek olmak amacıyla ve onlarla bu riski paylaştığımızı göstermek için aşı gönüllüsü olduk. Daha sonra örnekler alınacak ve 6 ay ile 1 yıl arasında değişen bir takip süreci olacak. Bugüne kadar bize yapılan aşıyla ilgili Faz3 çalışmasında ciddi bir yan etki olmamış’ ifadelerini kullandı.

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüs Aşısı Virüsü Öldürmüyor

Koronavirüs Aşısı Virüsü Öldürmüyor

Koronavirüs, Rusya'da Soykırım Yapıyor

Koronavirüs, Rusya’da Soykırım Yapıyor

Kovid-19’a Karşı Aspirin

Kovid-19’a Karşı Aspirin

Koronavirüste Yeni Yasaklar Yolda! Bilim Kurulu Toplantısı Bugün Gerçekleşecek

Koronavirüste Yeni Yasaklar Yolda! Bilim Kurulu Toplantısı Bugün Gerçekleşecek

İLİşKİLİ GALERİLER Gripten Koruyan Besinler

Gripten Koruyan Besinler

Grip Hakkında Ortaya Atılan Hurafeler

Grip Hakkında Ortaya Atılan Hurafeler

Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Kolombiya'da Kovid-19'dan Korunmak İçin Kask Üretildi

Kolombiya’da Kovid-19’dan Korunmak İçin Kask Üretildi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.