DOLAR 32,3382
EURO 35,1168
ALTIN 2.233,72
BIST 8.728,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Asgari Ücret Belli Oldu mu? 2022 Asgari Ücret Ne Zaman Belli Olacak?

01.12.2021
A+
A-

Milyonların beklediği toplantı gerçekleşti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ilk toplantısını gerçekleştirdi. İşte ilk toplantıda konuşulanlar…

Asgari ücret belirlendi mi? Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Peki toplantıda ne konuşuldu? Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022 yılı asgari ücretin belirlenmesi için bugün ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Milyonlarca vatandaşın büyük bir merakla beklediği asgari ücret görüşmeleri bugün başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirlemesi kapsamında işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan taraflar toplandı.

Asgari ücret belirlendi mi?

Her yıl aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını belirlemek için dört kez toplanıyor. İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türk-İş temsil etti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı 7 Aralık’ta Türk-İş’te, üçüncü toplantısı 9 Aralık’ta TİSK’te yapılacak.

Toplantıda neler konuşuldu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu hükümet kanadından asgari ücret hakkında önemli açıklamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret çalışmalarıyla ilgili olarak, “Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. İnşallah asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Cumhurbaşkanımızın en hassas olduğu hususlardan biri vatandaşımızın enflasyona ezdirilmemesi. Asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz” açıklaması yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de “Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz” diye konuştu.

Asgari ücret şu anda brüt 4 bin 203 lira 56 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.