DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Arpacığa Ne İyi Gelir?

09.06.2020
A+
A-

Arpacık, göz kapaklarında yer alan ve salgı bezi olarak tanıdık yerlerin bambaşka nedenlerden nedeniyle enfeksiyon kapmasına bahşedilen isimdir. Böyle hallerde ilgili yerde şişlikler ortaya çıkar. Genelde kırmızı renkli olan bu durumdan nedeniyle kişinin kaşınma hissine sahip olması fazla normaldir. Bunun yanı sıra ara sıra sızı da görülür. İşte böyle durumlarda çözüm yollarını takip etmek gerekir.

Arpacığa İyi Gelen Şeyler Neler?

Arpacığa ne iyi kazanç: bu sorunun ortaya çıkmasının hemencecik ardından yapılacak olan ilk şey sıcak kompres uygulamaktır. Bunun için 15 dakika her tarafında kompresin yapılması şarttır. aynı zamanda gün içinde en düşük 5 kere bunu gerçekleştirmek gerekiyor. Arpacığa çözüm arayan kişiler için nasihat edilen bir diğer usul ise kekik yağının kullanımıdır. Bunun için başlangıçta yağı edinin. daha sonra yapılacak olan şey ise bunu pamuğa dökmek. Çok pozitif olmasına lüzum değil. 2 ya da 3 damla yeter. Sonradan fazla sert olmayacak bir biçimde bunu arpacık üzerine göstermek, kısa vakit içinde sonuç almanızı sağlar. Kekik yağının en sinyâl özelliği ise antiseptik olmasıdır. Bu durum büyük bir avantajdır. Arpacığa ne iyi kazanç: Bunun yanı sıra patates ile arpacığa çare edinmek olası. İlk olarak bir patatesi güzel bir biçimde rendeleyin. Bunun ardından ise keza temiz keza de ince olan bir beze bunun sarılması lüzumlu. Arpacığın üzerine bunu düzenlemek yeterli olacaktır. Bilhassa bu şekilde kabarıklık en kısa zaman dilimi içinde sona erer. Arpacıkla uğraş için daha ayrı yöntemler de var. Bunların içinde sarımsak kullanımı çok yaygındır. Bu ürün insan bağışıklık sistemini bir ışık halkası getirir. Bu yüzden gün içinde 10 ya da 12 tane sarımsak yemek yemek, arpacığın yok edilmesi için son derece etkili bir yol olarak tanımlanır.

Ne Süre Doktora Gitmek Gerekli?

Arpacık tedavisi son derece önemlidir. Yukarıda açıklama edilmiş olan yöntemlerin işe yaramaması durumunda doktora gitmek gerekiyor. Özellikle çok şiddetli bir sızı varsa bunu derhal yerine getirmek lazım. Bunların haricinde yüksek alev, lenf bezlerinin şişmesi, göz beyazının kırmızı olması gibi durumların ortaya çıkması haline en kısa zaman içinde doktora gitmek şarttır.

Arpacık Olmaması İçin Ne Yerine Getirmek Gerekiyor?

Arpacıktan korunmanın yollarını iyi bir biçimde anlamak ve bunlara tam bir uyum sağlamak şarttır. Özellikle yüz hijyenine çok dikkatli olmak lazım. Bunun yanı sıra elimizi yüzümüzden uzaktan tutmamız bir öteki unutulması gereken şeydir. Özellikle yüz bölgesinde kullanılan kozmetik ürünlerin içinden iyi ve cilde zararsız olanları seçmek akla yatkın olacaktır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.