DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Arnavutluk’ta muhalifler, hükümet binasına molotof kokteylli saldırı düzenledi

Arnavutluk’ta eski Başbakan ve ana muhalefetteki Demokratik Parti lideri Sali Berisha’nın ev hapsine alınmasının ardından destekçileri bir kez daha sokaklara döküldü. Binlerce kişi başkent Tiran’da bulunan hükümet binası önünde toplanırken Başbakan …

21.02.2024
A+
A-

Arnavutluk’ta eski Başbakan ve ana muhalefetteki Demokratik Parti lideri Sali Berisha’nın ev hapsine alınmasının ardından destekçileri bir kez daha sokaklara döküldü. Binlerce kişi başkent Tiran’da bulunan hükümet binası önünde toplanırken Başbakan Edi Rama’nın ofisi güvenlik çemberine alındı. Hükümet yetililerini organize suç ve yolsuzluğa karışmakla suçlayan muhalifler, hükümet binasına molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı.

EV HAPSİNDEKİ LİDER GÖSTERİCİLERE SESLENDİ

Protestocular, ülkeyi uzun süre yöneten komünist lider Enver Hoca’nın heykelinin yıkıldığı 20 Şubat’ı anmak amacıyla eylem için aynı günü seçti. Göstericiler hükümet karşıtı sloganlar attı.

Göstericilere video konferans yöntemiyle seslenen ev hapsindeki ana muhalefet lideri Berisha, “Edi Rama, diğer diktatörler gibi tüm gücü elinde tutmak ve muhalefetsiz bir Arnavutluk istiyor” dedi.

Gösteriye katılmak üzere 110 km yol geldiğini söyleyen eylemci Syle Xhebexhia, “Bugün Enver Hoca yönetiminden daha kötü olan Rama yönetimini devirmek için buradayız” ifadelerini kullandı.

ANA MUHALEFET LİDERİ YOLSUZLUKLA SUÇLANIYOR

Arnavutluk’ta 1992-1997 yılları arasında cumhurbaşkanlığı, 2005-2013 yılları arasında ise başbakanlık yapan Berisha, görevde olduğu döneme ilişkin yürütülen bir yolsuzluk davası kapsamında Aralık ayının sonunda ev hapsine alındı. Yurtdışına çıkması da yasaklanan 79 yaşındaki Berisha, 2005-2013 yılları arasındaki dönemde nüfuzunu kullanarak bir devlet arazisinin özelleştirilmesinde damadını kayırmakla suçlanıyor.

SİYASİLER BİRBİRİNİ SUÇLUYOR

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Berisha ise, Edi Rama’yı muhalifleri susturmaya yönelik siyasi saldırı gerçekleştirmekle suçluyor.

Öte yandan ana muhalefette olan Demokratik Parti ise, Başbakan Rama’yı adam kayırma ve yolsuzlukla suçlayarak ülkenin gençlerinin büyük bir kısmının daha iyi yaşam şartları için Avrupa ülkelerine göç etmesine neden olduğunu savunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler.com

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.