DOLAR 32,3212
EURO 35,0652
ALTIN 2.306,86
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

ARM işlemcili MacBook’lar için yeni iddia! WWDC 2020 ile birlikte, yeni iOS 14 ve iPadOS’un yanı sıra ARM işlemcili MacBook modellerinin geleceği…

12.07.2020
A+
A-

Apple, tüm Mac serisini Intel işlemcilerden kendi ARM64 mimarisine geçireceğini belirtmişti. İlk ARM işlemcili Mac’ler, Intel işlemcili Mac modelleri ile aynı endüstriyel tasarıma sahip olacak. Gelen sızıntılara göre, bu yıl içerisinde iki yeni ARM işlemcili modelin gelmesi bekleniyor. Bunlar büyük ihtimalle MacBook Pro ve MacBook Air modelleri olacak.

Bı yıl gelmesi planlanan ve ARM tabanlı olması beklenen MacBook Pro 13 inç modeli, önceki modeller ile benzer bir tasarıma sahip olacak. Ayrıca, Apple’ın bu yıl içerisinde ARM tabanlı yeni bir MacBook Air piyasaya süreceği de belirtildi. Ancak Air modeli, 2021 yılına kayabilir. Merak edilen bir diğer ARM işlemcili Macbook modeli ise 16 inç MacBook Pro. Sızıntıya göre, ARM tabanlı 16 inç MacBook Pro modeli 2021 yılının ikinci veya üçüncü çeyreğinde gelecek.

Bir diğer merak konusu ise 14 inç MacBook Pro modeli. Bu modelin de, ARM tabanlı 16 inç MacBook Pro modeli ile aynı zamanda tanıtılması bekleniyor. Ek olarak bu yeni modeller, mini-LED ekran ile birlikte gelebilir.

ARM işlemcili iMac modellerinin ise en geç 2021 veya 2022 yılında piyasada olması planlanıyor.

ARM işlemciye geçilmesi ile birlikte, maliyetler azalacak. Böylece, Apple’ın yeni Mac modellerini daha ucuza satma potansiyeli doğmuş oldu. Ancak bu durum henüz kesin değil.

2019 yılında yaklaşık 15 milyon Mac satan Apple, ARM işlemcili ürünler ile birlikte 2021 yılında bu sayıyı 18 ila 20 milyon civarına yükseltmeyi planlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.