DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

ARM işlemcili 12 inç MacBook için birincil veri geldi ARM işlemcili 12 inç MacBook için ilk bilgiler gelmeye başladı. Firmanın modelini tanıtmaya hazırlandığı…

17.06.2020
A+
A-

Apple’ın, Intel işlemci olmadan üreteceği MacBook epeyce merak ediliyor. İddialara tarafından model, 22 Haziran ile 26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan WWDC 2020 etkinliğinde tanıtılacak. Bu etkinlikle birlikte modele dair bütün soruların cevaplanması bekleniyor. Ama kullanıcıların modelle buluşması daha uzun bir süre sonradan gerçekleşecek.

Daha önce de Apple hakkında akıntı paylaşan hesaplar, yeni modelin bu sene içinde tanıtılsa da 2021 yılı içinde kullanıcılarla buluşacağını iddia etti. Bu da ARM işlemcili MacBook için daha uzun bekleyiş süresi anlamına geliyor. öte taraftan modelin tasarımında, geleneksel tasarıma tabi kalacağı söyleniyor.

Modelin işlemcisinin yüksek performanslı olabileceği, aynı zamanda da zorlama tüketiminde kullanıcıları hoşnut edeceği belirtiliyor. 5 nm fabrikasyon süreciyle üretileceği söylenen işlemcinin 12 çekirdekli olduğu da iddialar arasında. Bu 12 çekirdekten sekizinin yüksek performanslı Firestorm olacağı, diğer dördünün de baskı tüketimi düşük Icestorm olacağı belirtiliyor. Bu yüksek performans ve zor tüketimli çekirdek tasarımının iPhone ve iPad cihazlarda da kullanıldığı biliniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.