DOLAR 32,3825
EURO 34,7428
ALTIN 2.398,51
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Ardıç Yağının Faydaları Nelerdir?

20.03.2020
A+
A-

Cilt üzerinde direkt kullanımı tahrişlere yol açabileceğinden küçük miktarlarda veya taşıyıcı bir yağ ile karıştırılarak kullanılması tavsiye edilmektedir.

ARDIÇ YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Antiseptiktir. Açık yaralardaki mikropları öldürür. Yaraların kısa sürede iyileşmesini sağlar. Böbrekleri ve idrar yollarını temizler. Kan dolaşımını artırır. Kanı temizler ve detoks etkisi gösterir. Ürik asit, ağır metaller, serbest radikaller ve vücudun kendisi tarafından üretilen bazı hormonların toksik etkilerini azaltmaya yardımcı olur. Kandaki ürik asiti temizlemesinden ötürü romatizma, artrit, gut ve böbrek taşı gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir. Kasları sıkılaştırıcı özelliği vardır. Kas kramplarını ve spazmlarını rahatlatır. Vücut için etkili bir uyarıcıdır. Yorgunluk ve baş dönmesini giderir. Depresyonun etkilerini hafifletir. Mide ülserleri için faydalıdır. Safra ve mide asitlerinin dengelenmesinde yardımcıdır. Romatizma sonucunda oluşmuş hasarların giderilmesinde etkilidir. Damar büzücü etkileri nedeniyle kanamaları kısa sürede durdurur. Diş etlerini güçlendirir ve enfeksiyonları önler. Saçları besler ve saç dökülmesini durdurur. Bağırsak gazlarını kolayca söktürür. Kronik olarak gaz sorunu yaşayan kişilerde etkilidir. Kan dolaşımını hızlandırır. Kan basıncının düşürülmesinde etkilidir. Adet sancılarını giderir. Cilt sağlığı için faydalıdır. Terletici özelliği ile cilt gözeneklerinin temizlenmesini sağlar. Akne oluşumunu önler. Kireçlenmeyi önler. Uzuvlardaki kireçlenmelerin giderilmesine yardımcı olur. Pankreasın sağlıklı çalışmasını sağlar. Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Mantar enfeksiyonlarına bağlı beyaz renkli vajinal akıntıları giderir. Mide gazlarının neden olduğu kötü nefes kokusuna karşı etkilidir. İştah açıcıdır. Hazımsızlığı giderir, sindirimi kolaylaştırır. 

İLİşKİLİ HABERLER Birçok Hastalığa Şifa Olan Ardıç Yağının Faydaları!

Birçok Hastalığa Şifa Olan Ardıç Yağının Faydaları!

Ardıç Yağını Her Gün Bir Kaşık Tükettiğinizde Bakın Ne Oluyor!

Ardıç Yağını Her Gün Bir Kaşık Tükettiğinizde Bakın Ne Oluyor!

Ardıç Bitkisi Nedir? Sağlığa Başlıca Faydaları Nelerdir?

Ardıç Bitkisi Nedir? Sağlığa Başlıca Faydaları Nelerdir?

Biberiyeyi Yağını Bileklerinize Sürerseniz!

Biberiyeyi Yağını Bileklerinize Sürerseniz!

İLİşKİLİ GALERİLER Soğuk Algınlığına Bitkisel Tedavi!

Soğuk Algınlığına Bitkisel Tedavi!

İnce Telli Saçlara Hacim Veren Bitkisel Yöntemler!

İnce Telli Saçlara Hacim Veren Bitkisel Yöntemler!

Beyaz Akıntıyı Kesiyor! Ardıç Suyunun Faydaları

Beyaz Akıntıyı Kesiyor! Ardıç Suyunun Faydaları

Göz Altı Torbalarına Bitkisel Çözüm

Göz Altı Torbalarına Bitkisel Çözüm

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.