DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Kovid-19’un Delta Varyantı Çocukları Öldürüyor!

31.07.2021
A+
A-

Kovid-19 salgınında çocuk vakalarının artışı tüm dünyada panik yaşanmasına neden oldu. Genç ve çocuklarda daha etkili olduğu bilinen Delta varyantı nedeniyle haftada 100 çocuk hayatını kaybetmeye başladı.

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden Endonezya’da sağlık sistemi vaka artışları nedeniyle sallantıya geçti. Ülkenin salgınla mücadele ederken, şok edici bir gelişme daha yaşandı. Endonezya Pediatri Topluluğu, sadece temmuz ayı içerisinde haftada 100 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu veriye göre çocuklar arasında 700’den fazla ölüm yaşandı. Topluluk, koronavirüs vaka sayısının yüzde 12.5’inin çocuk olduğunu belirtti. Bu çocukların çoğunun yaşı ise 5 yaşın altındaydı. Endonezya’da yaşanan bu artış ile ülke günlük vaka sayıları en yüksek ülke haline geldi. Salgında Brezilya ve Hindistan’ı geçen ülkede yetkililer alarma geçti. 

DELTA VARYANTI ÇOCUKLARA SALDIRIYOR

Endonezya Pediatri Topluluğu Başkanı Aman Pulungan, ‘Üç haftalık çocuk vakalarda önemli artış görüyoruz. İlk hafta, genel olarak, 3-4 bin yeni vaka vardı. İkinci hafta bu 5-7 bin oldu. Şimdiyse haftada 17 bin vakamız bile var’ diye konuştu. 

Delta varyantındaki artış Güneydoğu Asya’daki yavaş aşılama nedeniyle Malezya, Tayland ve Vietnam gibi birçok ülkede çocuk hastaneye yatış ve ölümünü de yükseltti. Endonezya Üniversitesi’nden epidemiyolog Tri Yunis Miko, Delta varyantı için ‘Yaş gözetmeksizin şiddetle saldırıyor. Ancak çocukların durumu, birçoğu yeterli tedavi görmediği için kötüleşti’ dedi.

Koronavirüs Yenidoğan

DAHA FAZLA HASTANE İNŞA EDİLMELİ 

Endonezya’da temmuz ayında hastaneler vakalar nedeniyle doluydu. Bu nedenle durumu ağır olan hastalara öncelik verildi. Hastanelerde boş yatak olmaması nedeniyle çocukları tedavi edecek hastaneler kalmadı. Hükümet, enfekte çocuklara yeterli yatak sağlamadığı için de eleştiriliyor. Epidemiyolog Miko, ‘Çocuklara Kovid-19 tedavisi için daha fazla oda tesis edilmesi, hükümetin kaygılarından biri olmalı. Daha fazla sağlık tesisi inşa edin’ dedi. 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.