DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

Ardahan Yaylasında Aşı Kuyruğu

03.08.2021
A+
A-

Koronavirüs ile mücadelede aşılanmalar sürüyor. Ardahan Küçük Altunbulak köyünün yaylasında aşılanmak isteyen vatandaşlar, sağlık ekipleri tarafından aşılandı. Engel tanımayan sağlık çalışanları, kilometrelere varan yollar kat ediyor.

Koronmavirüsle mücadelede aşılama süreci tüm hızıyla devam ediyor. Ardahan Göle’de mobil sağlık ekipleri köylerde, kırsallarda ve yaylalarda vatandaşları aşılamayı sürdürüyor. Engel tanımayan sağlık çalışanları, kilometrelere varan yollar kat ediyor, vatandaşları aşılıyor.

DUYARLILIKLARI İÇİN VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Hüseyin Öner, İl Sağlık Müdürü Erkan Özdemir ile beraber sağlık ekiplerinin yayladaki aşı programına katıldı. Aşı olma amacıyla uzun kuyruklar oluşturan köylülerle sohbet eden Vali Öner, köylülerin duyarlılıkları için kendilerine teşekkür etti.

Toplum sağlığının muhafaza edilmesi ve salgının komple ortadan kalkması için herkesin mutlaka aşı olması gerektiğini belirten Vali Öner, aşıyı vatandaşların hizmetine sunarak ayağına kadar götürdüklerini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

BİRLİKTE BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUZ

‘Biz devlet olarak herkes aşı olsun diye mobil aşı ekiplerimizle birlikte bu hizmeti yaylara kadar götürüyoruz. Bugün de Göle ilçemize bağlı Küçük Altınbulak köyü yaylasına geldik. Salgından tamamen kurtulmak için herkesin aşı olması en büyük isteğimizdir. İlimizde temmuz arasında görülen Covid-19 vakasını incelendiğimizde bunların yüzde 95’inin hiç aşı yaptırmadığı veya sadece 1. doz aşılarını yaptırmış oldukları görülmüştür.

Aşının gücünün bizi koruyacağını biliyoruz. Aşılarımızı yaptırdığımızda hastalıktan korunacağımızı, çocuklarımızın eğitimlerinin, esnafımızın ticaretinin, köylümüzün tarımının, hayvancılığının kısaca tüm vatandaşlarımızın hayatlarının normalleşeceğini bilmeliyiz. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaları ve anlayış göstermeleri oldukça önemlidir. Yapılan çalışmalar ile aşının gücünü vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Hedefimizi aşı oranımızı 10 gün içinde yüzde 75 üzerine çıkararak mavi kategoriye geçmek olarak belirliyor, vatandaşlarımızın da aynı duyarlılık ile aşılarını yaptırmalarını bekliyor ve ’Haydi Ardahan Aşıya’ diyor ve birlikte başaracağımıza inanıyoruz.’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.